
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
8 st st | kammusslor
kammussla (MSC) | ||
5 dl dl | vatten vatten | ||
0,5 dl dl | salt salt | ||
2 st st | hummer hummer | ||
2 msk msk | olivolja olivolja | ||
svartpeppar svartpeppar | |||
1 st st | schalottenlökar schalottenlök | ||
1 knippen knippe | dill dill | ||
1 msk msk | pepparrot pepparrot | ||
1 dl dl | gurkor gurka | ||
1 dl dl | äpplen äpple | ||
2 st st | citroner
citron (Eko) |
Ceviche på hummer och kammussla
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Låt kammusslor och hummer tina i kyl över natten.
2. Rör ut saltet i 5 dl kallt vatten och låt kammusslorna ligga där i 2 minuter. Ta upp och skölj av i kallt vatten. Tärna musslorna och ta ur stjärten på humrarna, skär i grova bitar. Spara de urtagna klorna till dekoration.
3. Blanda tärnat äpple, gurka, schalottenlök och riven pepparrot i en skål. Mixa ihop citronjuice, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar, rör ner det rivna citronskalet. Tillsätt kammusslor och hummer i gurk/äppelsalladen och låt dra med dressingen ett par minuter.
4. Servera i cocktailglas och toppa med dill, hummerklon samt lite riven pepparrot.
Recept av: Karin Sundgren