Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Ceviche på hummer och kammussla

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

8 st st kammusslor kammussla
(MSC)
5 dl dl vatten vatten
0,5 dl dl salt salt
2 st st hummer hummer
2 msk msk olivolja olivolja
svartpeppar svartpeppar
1 st st schalottenlökar schalottenlök
1 knippen knippe dill dill
1 msk msk pepparrot pepparrot
1 dl dl gurkor gurka
1 dl dl äpplen äpple
2 st st citroner citron
(Eko)

Ceviche på hummer och kammussla

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

20 min
(5)

Gör så här:

1. Låt kammusslor och hummer tina i kyl över natten.

2. Rör ut saltet i 5 dl kallt vatten och låt kammusslorna ligga där i 2 minuter. Ta upp och skölj av i kallt vatten. Tärna musslorna och ta ur stjärten på humrarna, skär i grova bitar. Spara de urtagna klorna till dekoration.

3. Blanda tärnat äpple, gurka, schalottenlök och riven pepparrot i en skål. Mixa ihop citronjuice, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar, rör ner det rivna citronskalet. Tillsätt kammusslor och hummer i gurk/äppelsalladen och låt dra med dressingen ett par minuter.

4. Servera i cocktailglas och toppa med dill, hummerklon samt lite riven pepparrot.

Recept av: Karin Sundgren