
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
8 st st | kammusslor
kammussla (MSC) | ||
5 dl dl | vatten vatten | ||
0,5 dl dl | salt salt | ||
2 st st | humrar hummer | ||
2 msk msk | olivolja olivolja | ||
svartpeppar svartpeppar | |||
1 st st | schalottenlökar schalottenlök | ||
1 knippen knippe | dill dill | ||
1 msk msk | pepparrot pepparrot | ||
1 dl dl | gurkor gurka | ||
1 dl dl | äpplen äpple | ||
2 st st | citroner
citron (Eko) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listCeviche på hummer och kammussla
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Låt kammusslor och hummer tina i kyl över natten.
2. Rör ut saltet i 5 dl kallt vatten och låt kammusslorna ligga där i 2 minuter. Ta upp och skölj av i kallt vatten. Tärna musslorna och ta ur stjärten på humrarna, skär i grova bitar. Spara de urtagna klorna till dekoration.
3. Blanda tärnat äpple, gurka, schalottenlök och riven pepparrot i en skål. Mixa ihop citronjuice, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar, rör ner det rivna citronskalet. Tillsätt kammusslor och hummer i gurk/äppelsalladen och låt dra med dressingen ett par minuter.
4. Servera i cocktailglas och toppa med dill, hummerklon samt lite riven pepparrot.
Recept av: Karin Sundgren