
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
600 g g | champinjoner champinjon | ||
2 | schalottenlökar schalottenlök | ||
2 klyftor klyfta | vitlök vitlök | ||
4 msk msk | smör smör | ||
1 tsk tsk | timjan timjan | ||
8 dl dl | grönsaksbuljong
grönsaksbuljong (svamp- eller grönsaksbuljong (vatten + buljongtärning)) | ||
2 dl dl | vispgrädde vispgrädde | ||
1 - 2 msk msk | japansk soja japansk soja | ||
2 msk msk | persilja
persilja (grovhackad) | ||
majsstärkelse
majsstärkelse (till redning) | |||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listChampinjonsoppa med svamptopping
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Grovhacka 2/3 av champinjonerna och skiva resten. Skala och hacka schalottenlöken. Skala och finhacka vitlöken. Lägg de skivade champinjonerna och vitlöken åt sidan.
2. Fräs de grovhackade champinjonerna och schalottenlök i hälften av smöret ca 5 minuter i en stor kastrull. Tillsätt timjan och svamp- eller grönsaksbuljong. Koka upp och låt koka ca 10 minuter under lock.
3. Mixa soppan slät i en blender eller matberedare. Häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt grädden och red eventuellt av med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Sjud ca 2 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.
4. Fräs de skivade champinjonerna och vitlök tills de fått lite yta i resterande smör i en stekpanna. Rör ner persiljan. Smaka av med salt och peppar.
5. Häll upp soppan i skålar. Toppa med svampfräset. Servera gärna med en bit bröd.