
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
600 g g | champinjoner champinjon | |
2 | schalottenlökar schalottenlök | |
2 klyftor klyfta | vitlök vitlök | |
4 msk msk | smör smör | |
1 tsk tsk | timjan timjan | |
8 dl dl | grönsaksbuljong
grönsaksbuljong (svamp- eller grönsaksbuljong (vatten + buljongtärning)) | |
2 dl dl | vispgrädde vispgrädde | |
1 - 2 msk msk | japansk soja japansk soja | |
2 msk msk | persilja
persilja (grovhackad) | |
majsstärkelse
majsstärkelse (till redning) | ||
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listChampinjonsoppa med svamptopping
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Grovhacka 2/3 av champinjonerna och skiva resten. Skala och hacka schalottenlöken. Skala och finhacka vitlöken. Lägg de skivade champinjonerna och vitlöken åt sidan.
2. Fräs de grovhackade champinjonerna och schalottenlök i hälften av smöret ca 5 minuter i en stor kastrull. Tillsätt timjan och svamp- eller grönsaksbuljong. Koka upp och låt koka ca 10 minuter under lock.
3. Mixa soppan slät i en blender eller matberedare. Häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt grädden och red eventuellt av med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Sjud ca 2 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.
4. Fräs de skivade champinjonerna och vitlök tills de fått lite yta i resterande smör i en stekpanna. Rör ner persiljan. Smaka av med salt och peppar.
5. Häll upp soppan i skålar. Toppa med svampfräset. Servera gärna med en bit bröd.