Högsta kvalitet till bästa pris
Champinjonsoppa med svamptopping

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

600 g g champinjoner champinjon
2 schalottenlökar schalottenlök
2 klyftor klyfta vitlök vitlök
4 msk msk smör smör
1 tsk tsk timjan timjan
8 dl dl grönsaksbuljong grönsaksbuljong
(svamp- eller grönsaksbuljong (vatten + buljongtärning))
2 dl dl vispgrädde vispgrädde
1 - 2 msk msk japansk soja japansk soja
2 msk msk persilja persilja
(grovhackad)
majsstärkelse majsstärkelse
(till redning)
salt salt
svartpeppar svartpeppar

Champinjonsoppa med svamptopping

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

35 min
(70)

Gör så här:

1. Grovhacka 2/3 av champinjonerna och skiva resten. Skala och hacka schalottenlöken. Skala och finhacka vitlöken. Lägg de skivade champinjonerna och vitlöken åt sidan.

2. Fräs de grovhackade champinjonerna och schalottenlök i hälften av smöret ca 5 minuter i en stor kastrull. Tillsätt timjan och svamp- eller grönsaksbuljong. Koka upp och låt koka ca 10 minuter under lock.

3. Mixa soppan slät i en blender eller matberedare. Häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt grädden och red eventuellt av med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Sjud ca 2 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.

4. Fräs de skivade champinjonerna och vitlök tills de fått lite yta i resterande smör i en stekpanna. Rör ner persiljan. Smaka av med salt och peppar.

5. Häll upp soppan i skålar. Toppa med svampfräset. Servera gärna med en bit bröd.