Cheesecake på keso och hallon
Ingredienser
4
personer
-
Cheesecake
- 150 g keso
- 200 g färskost
- 1 st citron
- 120 g socker
- 2 st ägg
- 80 g vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 3 msk gräddfil
- 150 g frysta hallon
-
Kaksmulor
- 50 g smör
- 1,5 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 dl olja
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl vetemjöl
Förberedelse
Riv citronen på ett rivjärn eller rasp.
Vispa samman keso, färskost, citronzest och socker till en slät smet.
Tillsätt äggen under vispning och sedan mjöl och bakpulver.
Gräddfilen rörs i sist.
Häll ner smeten i en form, lägg på bären.
Baka i ca 1 timme på 150°c.
Låt kakan svalna i kylen.
Strössla över kaksmulorna vid servering.
Vispa samman rumstempererat smör, socker och vanlijsocker.
Tillsätt oljan under vispning.
Blanda mjöl och bakpulver och vispa ner.
Sprid ut på bakplåtspapper och baka i ugnen på 160°c i 10 min och låt svalna