
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
3,75 dl dl | vetemjöl vetemjöl | |
1 nypor nypa | havssalt havssalt | |
125 g g | smör smör | |
3 st st | äggulor äggula | |
0,5 tsk tsk | vaniljextrakt
vaniljextrakt (frivilligt) | |
1 msk msk | vatten vatten | |
3,5 dl dl | hallonmarmelad hallonmarmelad | |
2 dl dl | grädde grädde | |
200 g g | choklad choklad | |
4,5 msk msk | kakao kakao | |
1 dl dl | florsocker florsocker | |
1 dl dl | hasselnötter hasselnöt | |
hassenötsglass hassenötsglass |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listChoklad och hallontarteletter med hasselnötsglass
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Blanda mjöl, kakaopulver och salt i en skål, ställ åt sidan. Nyp ihop smöret och florsockret.
2. Mixa i äggulorna (och vaniljen). Blanda i de torra ingredienserna. Avsluta med att blanda i vattnet, mixa tills det precis håller ihop.
4. Knåda lätt ihop till en boll, plasta in och kyl i 1 timme.
5. Sätt ugnen på 180 grader. Ta fram degen och dela i 8 bitar. Kavla ut mellan bakplåtspapper till ca 0,5 cm tjock deg.
6. Klä de lätt smörade formarna med deg och tryck försiktigt ner i kanterna. Dra kaveln över kanterna för en snygg avslutning. Pricka botten med en gaffel och kyl i ca 30 minuter.
7. Ta ut formarna och täck med bakplåtspapper, fyll dem med t.ex. okokt ris eller bönor. Baka av i 10 minuter. Ta bort papperet och baka klart i ca 10 minuter. Låt svalna i formen.
8. Fördela hallonmarmeladen och kyl i 1 timme.
Chokladganache
9. Värm grädden i en kastrull. När första bubblan syns, ta bort från värmen och häll den varma grädden över chokladen i en skål. Rör om med slickepott tills allt smält och chokladganachen är blank och fin.
10. Skeda chokladen över tarteletterna och kyl ytterligare i minst 2 timmar.
Servering
11. Ta ut dem precis innan servering och strö över lite flingsalt.
12. Servera med hasselnötsglass och strössla över hasselnötter.