
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
3,75 dl dl | vetemjöl vetemjöl | ||
1 nypor nypa | havssalt havssalt | ||
125 g g | smör smör | ||
3 st st | äggulor äggula | ||
0,5 tsk tsk | vaniljextrakt
vaniljextrakt (frivilligt) | ||
1 msk msk | vatten vatten | ||
3,5 dl dl | hallonmarmelad hallonmarmelad | ||
2 dl dl | grädde grädde | ||
200 g g | choklad choklad | ||
4,5 msk msk | kakao kakao | ||
1 dl dl | florsocker florsocker | ||
1 dl dl | hasselnötter hasselnöt | ||
hassenötsglass hassenötsglass |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listChoklad och hallontarteletter med hasselnötsglass
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Blanda mjöl, kakaopulver och salt i en skål, ställ åt sidan. Nyp ihop smöret och florsockret.
2. Mixa i äggulorna (och vaniljen). Blanda i de torra ingredienserna. Avsluta med att blanda i vattnet, mixa tills det precis håller ihop.
4. Knåda lätt ihop till en boll, plasta in och kyl i 1 timme.
5. Sätt ugnen på 180 grader. Ta fram degen och dela i 8 bitar. Kavla ut mellan bakplåtspapper till ca 0,5 cm tjock deg.
6. Klä de lätt smörade formarna med deg och tryck försiktigt ner i kanterna. Dra kaveln över kanterna för en snygg avslutning. Pricka botten med en gaffel och kyl i ca 30 minuter.
7. Ta ut formarna och täck med bakplåtspapper, fyll dem med t.ex. okokt ris eller bönor. Baka av i 10 minuter. Ta bort papperet och baka klart i ca 10 minuter. Låt svalna i formen.
8. Fördela hallonmarmeladen och kyl i 1 timme.
Chokladganache
9. Värm grädden i en kastrull. När första bubblan syns, ta bort från värmen och häll den varma grädden över chokladen i en skål. Rör om med slickepott tills allt smält och chokladganachen är blank och fin.
10. Skeda chokladen över tarteletterna och kyl ytterligare i minst 2 timmar.
Servering
11. Ta ut dem precis innan servering och strö över lite flingsalt.
12. Servera med hasselnötsglass och strössla över hasselnötter.