Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Choklad- och lakrits-tarte med flingsalt

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Mördegsbotten

2 dl dl vetemjöl vetemjöl
0,75 dl dl socker socker
3 msk msk kakao kakao
75 g g smör smör
1 ägg ägg
1 msk msk vatten vatten

Choklad- och lakritskola

1 dl dl ljus sirap ljus sirap
1 dl dl socker socker
1 dl dl grädde grädde
2 msk msk kakao kakao
100 g g smör smör

Garnering

0,5 dl dl turkisk peppar turkisk peppar
0,5 tsk tsk havssalt havssalt

Choklad- och lakrits-tarte med flingsalt

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

40 min
(12)

Gör så här:

1.Mixa snabbt ihop alla ingredienser till botten i en matberedare. Tryck ut degen i en smörad rektangulär form ca 10x35 cm. Nagga degen och låt stå i kylskåpet ca 20 minuter. Sätt ugnen på 175°C.

2. Grädda pajskalet i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills det känns frasigt. Låt svalna.

3. Koka upp sirap, socker, vispgrädde och kakao i en kastrull. Låt sjuda ca 20 minuter, rör om då och då. Ta kastrullen från plattan och rör ner smör och salt. Rör om till en slät kräm

4. Häll krämen i mördegsbotten. Garnera med krossade lakritskarameller och flingsalt. Låt svalna i kylskåp ca 3 timmar eller tills krämen stelnat tillräckligt för att skära i.