Choklad- och lakrits-tarte med flingsalt

Choklad- och lakrits-tarte med flingsalt image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 40 min

Ingredienser

1 kaka
  • Mördegsbotten

    • 2   dl vetemjöl
    • 0,75   dl socker
    • 3   msk kakao
    • 75   g smör
    • 1   ägg
    • 1   msk vatten
  • Choklad- och lakritskola

    • 1   dl ljus sirap
    • 1   dl socker
    • 1   dl grädde
    • 2   msk kakao
    • 100   g smör
  • Garnering

    • 0,5   dl turkisk peppar
    • 0,5   tsk havssalt

Förberedelse

    Gör så här:

    1.Mixa snabbt ihop alla ingredienser till botten i en matberedare. Tryck ut degen i en smörad rektangulär form ca 10x35 cm. Nagga degen och låt stå i kylskåpet ca 20 minuter. Sätt ugnen på 175°C.

    2. Grädda pajskalet i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills det känns frasigt. Låt svalna.

    3. Koka upp sirap, socker, vispgrädde och kakao i en kastrull. Låt sjuda ca 20 minuter, rör om då och då. Ta kastrullen från plattan och rör ner smör och salt. Rör om till en slät kräm

    4. Häll krämen i mördegsbotten. Garnera med krossade lakritskarameller och flingsalt. Låt svalna i kylskåp ca 3 timmar eller tills krämen stelnat tillräckligt för att skära i.