
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Mördegsbotten
2 dl dl | vetemjöl vetemjöl | |
0,75 dl dl | socker socker | |
3 msk msk | kakao kakao | |
75 g g | smör smör | |
1 | ägg ägg | |
1 msk msk | vatten vatten |
Choklad- och lakritskola
1 dl dl | ljus sirap ljus sirap | |
1 dl dl | socker socker | |
1 dl dl | grädde grädde | |
2 msk msk | kakao kakao | |
100 g g | smör smör |
Garnering
0,5 dl dl | turkisk peppar turkisk peppar | |
0,5 tsk tsk | havssalt havssalt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listChoklad- och lakrits-tarte med flingsalt
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1.Mixa snabbt ihop alla ingredienser till botten i en matberedare. Tryck ut degen i en smörad rektangulär form ca 10x35 cm. Nagga degen och låt stå i kylskåpet ca 20 minuter. Sätt ugnen på 175°C.
2. Grädda pajskalet i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills det känns frasigt. Låt svalna.
3. Koka upp sirap, socker, vispgrädde och kakao i en kastrull. Låt sjuda ca 20 minuter, rör om då och då. Ta kastrullen från plattan och rör ner smör och salt. Rör om till en slät kräm
4. Häll krämen i mördegsbotten. Garnera med krossade lakritskarameller och flingsalt. Låt svalna i kylskåp ca 3 timmar eller tills krämen stelnat tillräckligt för att skära i.