
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
4 st st | donuts donut | ||
4 dl dl | jordgubbar jordgubbe | ||
1 dl dl | socker socker |
Curd
3 | äggulor äggula | ||
100 g g | smör smör | ||
1 dl dl | filmjölk filmjölk | ||
1 dl dl | socker socker | ||
1 dl dl | blodapelsinjuice blodapelsinjuice |
Dekoration
1 dl dl | grädde grädde | ||
1 dl dl | hasselnötter hasselnöt |
Chokladdonut med jordgubbskompott, hasselnötter och syrlig blodapelsincurd
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
0:30
min
(4)
Gör så här:
Börja med att koka ihop jordgubbarna med 1 dl socker till en kompott och låt svalna. Rör ihop juice, 1 dl socker, fil och ägg, sjud sedan upp. Viktig att det inte kokar för då kan curden skära sig. Ta ifrån värmen och rör i smöret lite i taget. Rosta hasselnötterna i stekpanna och hacka grovt.
Servering:
Lägg donuten i botten av en djup tallrik, fyll fördjupningen med jordgubbskompotten. Rippla curden runt donuten, toppa med grädden och de hackade hasselnötterna.