
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
4 st st | donuts donut | |
4 dl dl | jordgubbar jordgubbe | |
1 dl dl | socker socker |
Curd
3 | äggulor äggula | |
100 g g | smör smör | |
1 dl dl | filmjölk filmjölk | |
1 dl dl | socker socker | |
1 dl dl | blodapelsinjuice blodapelsinjuice |
Dekoration
1 dl dl | grädde grädde | |
1 dl dl | hasselnötter hasselnöt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listChokladdonut med jordgubbskompott, hasselnötter och syrlig blodapelsincurd
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
Börja med att koka ihop jordgubbarna med 1 dl socker till en kompott och låt svalna. Rör ihop juice, 1 dl socker, fil och ägg, sjud sedan upp. Viktig att det inte kokar för då kan curden skära sig. Ta ifrån värmen och rör i smöret lite i taget. Rosta hasselnötterna i stekpanna och hacka grovt.
Servering:
Lägg donuten i botten av en djup tallrik, fyll fördjupningen med jordgubbskompotten. Rippla curden runt donuten, toppa med grädden och de hackade hasselnötterna.