Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Chokladdonut med jordgubbskompott, hasselnötteroch syrlig blodapelsincurd

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

4 st st donuts donut
4 dl dl jordgubbar jordgubbe
1 dl dl socker socker

Curd

3 äggulor äggula
100 g g smör smör
1 dl dl filmjölk filmjölk
1 dl dl socker socker
1 dl dl blodapelsinjuice blodapelsinjuice

Dekoration

1 dl dl grädde grädde
1 dl dl hasselnötter hasselnöt

Chokladdonut med jordgubbskompott, hasselnötter och syrlig blodapelsincurd

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

30 min
(5)

Gör så här:

Börja med att koka ihop jordgubbarna med 1 dl socker till en kompott och låt svalna. Rör ihop juice, 1 dl socker, fil och ägg, sjud sedan upp. Viktig att det inte kokar för då kan curden skära sig. Ta ifrån värmen och rör i smöret lite i taget. Rosta hasselnötterna i stekpanna och hacka grovt.

Servering:

Lägg donuten i botten av en djup tallrik, fyll fördjupningen med jordgubbskompotten. Rippla curden runt donuten, toppa med grädden och de hackade hasselnötterna.