Chokladdonut med jordgubbskompott, hasselnötter och syrlig blodapelsincurd

Chokladdonut med jordgubbskompott, hasselnötter och syrlig blodapelsincurd image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 30 min

Ingredienser

4 personer
    • 4   st donuts
    • 4   dl jordgubbar
    • 1   dl socker
  • Curd

    • 3   st äggulor
    • 100   g smör
    • 1   dl filmjölk
    • 1   dl socker
    • 1   dl blodapelsinjuice
  • Dekoration

    • 1   dl grädde
    • 1   dl hasselnötter

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Börja med att koka ihop jordgubbarna med socker till en kompott och låt svalna.

  2. Curd:
  3. Rör ihop juice, socker, fil och äggulor och låt sjuda upp. Viktigt att det inte kokar, då curden kan skära sig. Ta ifrån värmen och rör i smält smör, lite i taget.

  4. Servering:
  5. Rosta hasselnötterna i stekpanna och hacka grovt. Vispa grädden. Lägg donuten i botten av en djup tallrik, fyll fördjupningen med jordgubbskompotten. Rippla curden runt donuten, toppa med grädden och de hackade hasselnötterna.