Chokladdonut med jordgubbskompott, hasselnötter och syrlig blodapelsincurd
Ingredienser
4
personer
-
- 4 st donuts
- 4 dl jordgubbar
- 1 dl socker
-
Curd
- 3 st äggulor
- 100 g smör
- 1 dl filmjölk
- 1 dl socker
- 1 dl blodapelsinjuice
-
Dekoration
- 1 dl grädde
- 1 dl hasselnötter
Förberedelse
Börja med att koka ihop jordgubbarna med socker till en kompott och låt svalna.
Rör ihop juice, socker, fil och äggulor och låt sjuda upp. Viktigt att det inte kokar, då curden kan skära sig. Ta ifrån värmen och rör i smält smör, lite i taget.
Rosta hasselnötterna i stekpanna och hacka grovt. Vispa grädden. Lägg donuten i botten av en djup tallrik, fyll fördjupningen med jordgubbskompotten. Rippla curden runt donuten, toppa med grädden och de hackade hasselnötterna.