Chokladmousse med rostad vit choklad och basilikasocker

Chokladmousse med rostad vit choklad och basilikasocker image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 40 min

Ingredienser

4 portioner
  • Chokladmousse

    • 100   g vit choklad
    • 4   dl grädde
    • 100   g mörk choklad
  • Mördegssmul

    • 50   g smör
    • 1   dl vetemjöl
    • 0,5   dl farinsocker
    • 1   tsk vaniljsocker
    • 0,5   dl mandelmjölk
  • Garnering

    •   hasselnötter
  • Basilikasocker

    •   basilika
    •   socker

Förberedelse

    Chokladmousse

    1. Hacka 100 g vit choklad och lägg ut på bakplåtspapper.

    2. Baka av mitt i ugnen i 150 grader tills det fått fin gyllenbrun färg ca 10-15 minuter.

    3. Låt svalna och smält sedan med 1 dl grädde i en kastrull på medelhög värme.

    4. Hacka 100 g mörk choklad och smält ned i grädden med den vita chokladen och låt svalna.

    5. Vispa 3 dl grädde relativt hårt och rör ned den svalnade chokladgrädden. Ställ svalt och spritsa eller häll upp på tallrikar eller i skålar.

    Mördegssmul

    1. Tärna 50 g smör och nyp ihop med 1 dl vetemjöl, 0.5 dl farinsocker, 0,5 dl mandelmjöl och 1 tsk vaniljsocker.

    2. Blanda till en smulig deg och fördela på bakplåtspapper.

    3. Baka av mitt i ugnen i 175 grader i ca 8-10 minuter eller tills det fått fin färg. Låt svalna.

    Basilikasocker

    1. Mixa färsk basilika med strösocker.

    Garnera moussen med basilikasocker, blåbär, hallon, hasselnötter och mördegssmul.

    Recept av @nattismat - Vinnare av #idlsmästare