
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Chokladmousse
100 g g | vit choklad vit choklad | ||
4 dl dl | grädde grädde | ||
100 g g | mörk choklad mörk choklad |
Mördegssmul
50 g g | smör smör | ||
1 dl dl | vetemjöl vetemjöl | ||
0,5 dl dl | farinsocker farinsocker | ||
1 tsk tsk | vaniljsocker vaniljsocker | ||
0,5 dl dl | mandelmjölk mandelmjölk |
Garnering
hasselnötter hasselnöt |
Basilikasocker
basilika basilika | |||
socker socker |
Chokladmousse med rostad vit choklad och basilikasocker
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
Chokladmousse
1. Hacka 100 g vit choklad och lägg ut på bakplåtspapper.
2. Baka av mitt i ugnen i 150 grader tills det fått fin gyllenbrun färg ca 10-15 minuter.
3. Låt svalna och smält sedan med 1 dl grädde i en kastrull på medelhög värme.
4. Hacka 100 g mörk choklad och smält ned i grädden med den vita chokladen och låt svalna.
5. Vispa 3 dl grädde relativt hårt och rör ned den svalnade chokladgrädden. Ställ svalt och spritsa eller häll upp på tallrikar eller i skålar.
Mördegssmul
1. Tärna 50 g smör och nyp ihop med 1 dl vetemjöl, 0.5 dl farinsocker, 0,5 dl mandelmjöl och 1 tsk vaniljsocker.
2. Blanda till en smulig deg och fördela på bakplåtspapper.
3. Baka av mitt i ugnen i 175 grader i ca 8-10 minuter eller tills det fått fin färg. Låt svalna.
Basilikasocker
1. Mixa färsk basilika med strösocker.
Garnera moussen med basilikasocker, blåbär, hallon, hasselnötter och mördegssmul.
Recept av @nattismat - Vinnare av #idlsmästare