Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Chokladmousse med rostad vit choklad och basilikasocker

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Chokladmousse

100 g g vit choklad vit choklad
4 dl dl grädde grädde
100 g g mörk choklad mörk choklad

Mördegssmul

50 g g smör smör
1 dl dl vetemjöl vetemjöl
0,5 dl dl farinsocker farinsocker
1 tsk tsk vaniljsocker vaniljsocker
0,5 dl dl mandelmjölk mandelmjölk

Garnering

hasselnötter hasselnöt

Basilikasocker

basilika basilika
socker socker

Chokladmousse med rostad vit choklad och basilikasocker

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

40 min
(9)

Gör så här:

Chokladmousse

1. Hacka 100 g vit choklad och lägg ut på bakplåtspapper.

2. Baka av mitt i ugnen i 150 grader tills det fått fin gyllenbrun färg ca 10-15 minuter.

3. Låt svalna och smält sedan med 1 dl grädde i en kastrull på medelhög värme.

4. Hacka 100 g mörk choklad och smält ned i grädden med den vita chokladen och låt svalna.

5. Vispa 3 dl grädde relativt hårt och rör ned den svalnade chokladgrädden. Ställ svalt och spritsa eller häll upp på tallrikar eller i skålar.

Mördegssmul

1. Tärna 50 g smör och nyp ihop med 1 dl vetemjöl, 0.5 dl farinsocker, 0,5 dl mandelmjöl och 1 tsk vaniljsocker.

2. Blanda till en smulig deg och fördela på bakplåtspapper.

3. Baka av mitt i ugnen i 175 grader i ca 8-10 minuter eller tills det fått fin färg. Låt svalna.

Basilikasocker

1. Mixa färsk basilika med strösocker.

Garnera moussen med basilikasocker, blåbär, hallon, hasselnötter och mördegssmul.

Recept av @nattismat - Vinnare av #idlsmästare