Högsta kvalitet till bästa pris
Citron- och räkpasta

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

200 g g spaghetti spaghetti
250 g g räkor räka
(skalade)
3 klyftor klyfta vitlök vitlök
1 tsk tsk chiliflakes chiliflakes
1 krukor kruka kruspersilja kruspersilja
(färsk)
1 st st citroner citron
(zest och saft)
salt salt
svartpeppar svartpeppar
olivolja olivolja
smör smör

Citron- och räkpasta

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

15 min
(30)

Gör så här:

1. Börja med att skära upp vitlök i tunna små skivor. Fräs upp vitlöken med en klick smör och lite olivolja i panna på låg värme. Rör om. Tillsätt en nypa flingsalt och chiliflakesen.

2. Koka upp pastavattnet med ca 4 msk salt, häll av ca 1/2 dl av vattnet i vitlöksblandningen när pastan har kokat upp. Rör om.

3. Sila sedan av pastavattnet och gå ner med pastan i stekpannan. Rör om ytterligare.

4. Riv citronzest och pressa citronen i pastan. Gå fortsatt ner med räkorna och rör om ytterligare.

5. Toppa med hackad färsk kruspersilja - servera!