
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
200 g g | spaghetti spaghetti | ||
250 g g | räkor
räka (skalade) | ||
3 klyftor klyfta | vitlök vitlök | ||
1 tsk tsk | chiliflakes chiliflakes | ||
1 krukor kruka | kruspersilja
kruspersilja (färsk) | ||
1 st st | citroner
citron (zest och saft) | ||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar | |||
olivolja olivolja | |||
smör smör |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listCitron- och räkpasta
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Börja med att skära upp vitlök i tunna små skivor. Fräs upp vitlöken med en klick smör och lite olivolja i panna på låg värme. Rör om. Tillsätt en nypa flingsalt och chiliflakesen.
2. Koka upp pastavattnet med ca 4 msk salt, häll av ca 1/2 dl av vattnet i vitlöksblandningen när pastan har kokat upp. Rör om.
3. Sila sedan av pastavattnet och gå ner med pastan i stekpannan. Rör om ytterligare.
4. Riv citronzest och pressa citronen i pastan. Gå fortsatt ner med räkorna och rör om ytterligare.
5. Toppa med hackad färsk kruspersilja - servera!