Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Citron- och vitlöksgratinerad hummer

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

2 st st hummer hummer
250 g g smör smör
1 st st citroner citron
4 - 6 st st vitlök vitlök
1 dl dl persilja persilja
1 dl dl parmesan parmesan
tabasco tabasco
salt salt
svartpeppar svartpeppar

Citron- och vitlöksgratinerad hummer

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

30 min
(15)

Gör så här:

1. Mixa ihop smör, citronskal och -saft, vitlök och persilja. Smaka av med tabasco, salt och peppar.

2. Sätt ugnen på 250 °C med bara övervärme eller grill.

3. Dela hummern på längden med en stadig kniv, ta ut magsäcken och eventuellt annat som du inte vill ha med. Knäck klorna och bred över rejält med smör på varje hummerhalva. Strö över parmesan.

4. Gratinera högt upp i ugnen tills hummern fått färg, ca 5-10 minuter.

5. Ta ut och njut med nygräddad baguette och sallad. Servera med baguette och en god sallad.