
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
2 st st | humrar hummer | |
250 g g | smör smör | |
1 st st | citroner citron | |
4 - 6 st st | vitlök vitlök | |
1 dl dl | persilja persilja | |
1 dl dl | parmesan parmesan | |
tabasco tabasco | ||
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCitron- och vitlöksgratinerad hummer
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Mixa ihop smör, citronskal och -saft, vitlök och persilja. Smaka av med tabasco, salt och peppar.
2. Sätt ugnen på 250 °C med bara övervärme eller grill.
3. Dela hummern på längden med en stadig kniv, ta ut magsäcken och eventuellt annat som du inte vill ha med. Knäck klorna och bred över rejält med smör på varje hummerhalva. Strö över parmesan.
4. Gratinera högt upp i ugnen tills hummern fått färg, ca 5-10 minuter.
5. Ta ut och njut med nygräddad baguette och sallad. Servera med baguette och en god sallad.