Citron- och vitlöksgratinerad hummer
Ingredienser
4
personer
-
- 2 st humrar
- 250 g smör
- 1 st citron
- 4 - 6 st vitlök
- 1 dl persilja
- 1 dl parmesan
- tabasco
- salt
- svartpeppar
Förberedelse
1. Mixa ihop smör, citronskal och -saft, vitlök och persilja. Smaka av med tabasco, salt och peppar.
2. Sätt ugnen på 250 °C med bara övervärme eller grill.
3. Dela hummern på längden med en stadig kniv, ta ut magsäcken och eventuellt annat som du inte vill ha med. Knäck klorna och bred över rejält med smör på varje hummerhalva. Strö över parmesan.
4. Gratinera högt upp i ugnen tills hummern fått färg, ca 5-10 minuter.
5. Ta ut och njut med nygräddad baguette och sallad. Servera med baguette och en god sallad.