Allt annat är olidligt
Citrusbakad gås med stjärnanis och fänkål

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Gås

3 st st clementiner clementin
3 st st apelsiner apelsin
8 st st vitlök vitlök
(krossade)
6 st st stjärnanis stjärnanis
4 - 6 kg kg hel gås hel gås
200 g g smör smör
1 fänkål fänkål
(skivad)
3 st st rödlökar rödlök
(klyftad)
3 st st citroner citron

Sås

2 - 3 dl dl hel gås hel gås
1 dl dl vitt vin vitt vin
3 dl dl grädde grädde
salt salt
svartpeppar svartpeppar

Potatis

6 st st bakade potatisar bakad potatis
hel gås hel gås
havssalt havssalt

Topping

2 st st äpplen äpple
(tunnklyftade)
1 knippen knippe körvel körvel
2 dl dl rostade hasselnötter rostade hasselnötter

Citrusbakad gås med stjärnanis och fänkål

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

7:30 h
(0)

Gör så här:

Gås:

1. Sätt ugnen på 150°C.

2. Skär citrusfrukter - 2 av varje, i stora bitar och blanda sen med lök, fänkål, 6 klyftor vitlök och 4 stjärnanis, fyll innanmätet på gåsen och lägg resterande i botten på ugnsfast form.

3. Värm på det brynta smöret tillsammans med pressad juice från 1 citrusfrukt vardera, 2 klyftor vitlök och 2 stjärnanis. Pensla gåsen med smöret och krydda med salt och peppar.

4. Sätt in i ugn och grädda till innertemperatur 75°C - 2 ½-3 ½ timme beroende på storlek på gåsen, pensla under tiden med smöret var 30 minut. Vill man ha extra knaprigt skinn, höj temperaturen till 200°C de sista 30 minuterna.

5. Ta ut och låt vila i 15 minuter innan den serveras.

Sås

1. Sila av skyn från gåsen och koka ihop med vitt vin och grädde.

2. Smaka av med salt och peppar, red vid behov eller önskan om tjockare sås.

Potatis

1. Grovtärna potatis och koka ”nästan” klara i saltat vatten, lyft ur och låt svalna, gärna i kylskåp över natt och utan folie.

2. Hetta upp olja/fett till 140°C och fritera i omgångar så potatisbitar får lätt färg. låt rinna av och låt svalna, gärna i kylskåp några timmar och utan folie.

3. Hetta upp olja/fett igen till 170°C och fritera i omgångar tills potatis får fin färg.

4. Servera direkt med flingsalt på.

Topping

1. Lägg fånkål och lökskivor i iskallt vatten i 1 timma.

2. Slå av vatten och blanda med äpple, citron, körvels salt och peppar.

3. Lägg upp och toppa med hasselnötter och kanske lite friterad silverlök.

Liknande recept

Friterad kyckling med sellerisallad och blue cheese dip

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Friterad kyckling med sellerisallad och blue cheese dip
2:30 h
(17)
Janssons frestelse

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Janssons frestelse
2:20 h
(32)
Wasabi- & Pankogriljerad Skinka

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Wasabi- & Pankogriljerad Skinka
30 min
(11)
Vegetarisk "julskinka" på miso/sojakokt rotselleri, griljerad på klassiskt vis

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Vegetarisk "julskinka" på miso/sojakokt rotselleri, griljerad på klassiskt vis
9:30 h
(2)
Enrisrökt julskinka på utegrillen

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Enrisrökt julskinka på utegrillen
1:10 h
(0)
Pepparkaksdeg och kristyr

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Pepparkaksdeg och kristyr
45 min
(1)
Ankbröst med rotselleri & apelsin

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ankbröst med rotselleri & apelsin
45 min
(55)
Salamipasta med parmesan

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Salamipasta med parmesan
30 min
(1)
Grillad skinkrulle med knaprig bacon, örtsås , broccoli och knipprödbetor

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Grillad skinkrulle med knaprig bacon, örtsås , broccoli och knipprödbetor
45 min
(5)
Bakad blomkål med hasselnötter

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Bakad blomkål med hasselnötter
1:10 h
(4)
Grillade kycklingben med kaprismajonnäs och bacon

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Grillade kycklingben med kaprismajonnäs och bacon
60 min
(7)
Flerkornslimpa med getost och bakad morot

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Flerkornslimpa med getost och bakad morot
2:00 h
(3)
Grillad kycklingklubba med rödbetor och getostcreme

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Grillad kycklingklubba med rödbetor och getostcreme
2:00 h
(9)
Grillad romansallad med tryffelmajonnäs och valnötter

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Grillad romansallad med tryffelmajonnäs och valnötter
50 min
(9)
Krispig spetskål med getost, brysselkålskräm och rostade hasselnötter

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Krispig spetskål med getost, brysselkålskräm och rostade hasselnötter
45 min
(11)