
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
1 dl dl | socker socker | |
2 dl dl | vatten
vatten (kokande) | |
2 st st | apelsiner apelsin | |
1 st st | grapefrukter
grapefrukt (röd) | |
2 st st | clementiner clementin |
Brynt smörglass:
100 g g | smör smör | |
2 st st | ägg ägg | |
1 dl dl | socker socker | |
3 dl dl | grädde grädde | |
2 dl dl | mjölk
mjölk (3 %) |
Topping:
kokos
kokos (rostade flingor) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCitrussallad med brynt smörglass och rostad kokos
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Börja med glassen. Bryn smöret och låt svalna.
2. Vispa ägg, socker och det brynta smöret fluffigt med elvisp. Vispa grädden fluffig. Tillsätt grädde och mjölk i äggvispet och vispa till en slät smet.
3. Häll i en form och ställ i frysen minst 4 timmar.
4. Koka upp socker och vatten tills sockret löst sig helt. Låt svalna.
5. Skala och filea citrusfrukterna. Lägg ned i sockerlagen och låt stå minst 30 min.
6. Servera citrussalladen med glassen. Toppa med rostad kokos.