
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
1 dl dl | socker socker | ||
2 dl dl | vatten
vatten ((kokande)) | ||
2 st st | apelsiner apelsin | ||
1 st st | grapefrukter
grapefrukt ((röd)) | ||
2 st st | clementiner clementin |
Brynt smörglass:
100 g g | smör smör | ||
2 st st | ägg ägg | ||
1 dl dl | socker socker | ||
3 dl dl | grädde grädde | ||
2 dl dl | mjölk
mjölk ((3 %)) |
Topping:
kokos
kokos ((rostade flingor)) |
Citrussallad med brynt smörglass och rostad kokos
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
1:00
h
(2)
Gör så här:
1. Börja med glassen. Bryn smöret och låt svalna.
2. Vispa ägg, socker och det brynta smöret fluffigt med elvisp. Vispa grädden fluffig. Tillsätt grädde och mjölk i äggvispet och vispa till en slät smet.
3. Häll i en form och ställ i frysen minst 4 timmar.
4. Koka upp socker och vatten tills sockret löst sig helt. Låt svalna.
5. Skala och filea citrusfrukterna. Lägg ned i sockerlagen och låt stå minst 30 min.
6. Servera citrussalladen med glassen. Toppa med rostad kokos.