Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Citrussallad med brynt smörglass och rostad kokos

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

1 dl dl socker socker
2 dl dl vatten vatten
(kokande)
2 st st apelsiner apelsin
1 st st grapefrukter grapefrukt
(röd)
2 st st clementiner clementin

Brynt smörglass:

100 g g smör smör
2 st st ägg ägg
1 dl dl socker socker
3 dl dl grädde grädde
2 dl dl mjölk mjölk
(3 %)

Topping:

kokos kokos
(rostade flingor)

Citrussallad med brynt smörglass och rostad kokos

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

60 min
(3)

Gör så här:

1. Börja med glassen. Bryn smöret och låt svalna.

2. Vispa ägg, socker och det brynta smöret fluffigt med elvisp. Vispa grädden fluffig. Tillsätt grädde och mjölk i äggvispet och vispa till en slät smet.

3. Häll i en form och ställ i frysen minst 4 timmar.

4. Koka upp socker och vatten tills sockret löst sig helt. Låt svalna.

5. Skala och filea citrusfrukterna. Lägg ned i sockerlagen och låt stå minst 30 min.

6. Servera citrussalladen med glassen. Toppa med rostad kokos.

Etiketter

Efterrätt