Citrussallad med brynt smörglass och rostad kokos

Citrussallad med brynt smörglass och rostad kokos image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 1 h

Ingredienser

4 personer
    • 1   dl socker
    • 2   dl vatten
    • 2   st apelsiner
    • 1   st blodgrape
    • 2   st clementiner
  • Brynt smörglass:

    • 100   g smör
    • 2   st ägg
    • 1   dl socker
    • 3   dl grädde
    • 2   dl standardmjölk
  • Topping:

    •   kokos

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Börja med glassen. Bryn smöret och låt svalna.

  2. Vispa ägg, socker och det brynta smöret fluffigt med elvisp. Vispa grädden fluffig. Tillsätt grädde och mjölk i äggvispet och vispa till en slät smet.

  3. Häll i en form och ställ i frysen minst 4 timmar.

  4. Koka upp socker och vatten tills sockret löst sig helt. Låt svalna.

  5. Skala och filea citrusfrukterna. Lägg ned i sockerlagen och låt stå minst 30 min.

  6. Rosta kokosen i en torr het stekpanna. Rör om under tiden och ta av från värmen när kokosen har blivit gyllenbrun.

  7. Servera citrussalladen med glassen. Toppa med rostad kokos.