Citrussallad med brynt smörglass och rostad kokos
Ingredienser
4
personer
-
- 1 dl socker
- 2 dl vatten
- 2 st apelsiner
- 1 st blodgrape
- 2 st clementiner
-
Brynt smörglass:
- 100 g smör
- 2 st ägg
- 1 dl socker
- 3 dl grädde
- 2 dl standardmjölk
-
Topping:
- kokos
Förberedelse
Börja med glassen. Bryn smöret och låt svalna.
Vispa ägg, socker och det brynta smöret fluffigt med elvisp. Vispa grädden fluffig. Tillsätt grädde och mjölk i äggvispet och vispa till en slät smet.
Häll i en form och ställ i frysen minst 4 timmar.
Koka upp socker och vatten tills sockret löst sig helt. Låt svalna.
Skala och filea citrusfrukterna. Lägg ned i sockerlagen och låt stå minst 30 min.
Rosta kokosen i en torr het stekpanna. Rör om under tiden och ta av från värmen när kokosen har blivit gyllenbrun.
Servera citrussalladen med glassen. Toppa med rostad kokos.