Cookie dough-tårta med vaniljglass, banan och choklad
Ingredienser
8
personer
-
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 200 g smör
- 2,5 dl socker
- 1 ägg
-
Topping
- 0,5 l vaniljglass
- 2 bananer
- 50 g choklad mjölkchoklad
Förberedelse
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Blanda mjöl och bakpulver i en skål.
3. Vispa smör och strösocker till en fluffig smet med elvisp. Tillsätt ägget och vispa lite till.
4. Tillsätt mjölblandningen i smörvispet och arbeta snabbt ihop till en deg.
5. Tryck ut degen i en smörad eller bakpappersklädd form (ca 24 cm i diameter) och grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna en aning.
8. Toppa kakan med glass, bananer och hackad choklad. Servera direkt.