Crème brûlée

Crème brûlée image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 2 h

Ingredienser

4 personer
    • 2   msk farinsocker
    • 4   dl grädde
    • 1   dl mjölk
    • 1   dl socker
    • 6   st ägg äggulor
    • 1   st vaniljstång

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 150 °C.

    2. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ner fröna i en kastrull. Lägg även ner stången.

    3. Tillsätt grädde, mjölk och 0,5 dl av sockret. Koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen.

    4. Vispa sedan äggulorna och de resterande sockret vitt och pösigt. Ta upp vaniljstången ur kastrullen.

    5. Vispa ner gräddblandningen i äggsmeten. Fördela sedan smeten i portionsformar och ställ dessa i en långpanna med hett vatten upp till halva höjden på formarna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter tills krämen har stannat.

    6. Låt sedan krämen svalna och sätt in formarna i kylskåpet.

    7. Vid servering: Sikta över råsocker och bränn med gasolbrännare tills sockret smält till ett gyllenbrunt karamelliserat täcke.