
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
2 msk msk | farinsocker farinsocker | |
4 dl dl | grädde grädde | |
1 dl dl | mjölk mjölk | |
1 dl dl | socker socker | |
6 st st | ägg
ägg (äggulor) | |
1 st st | vaniljstänger vaniljstång |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCrème brûlée
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 °C.
2. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ner fröna i en kastrull. Lägg även ner stången.
3. Tillsätt grädde, mjölk och 0,5 dl av sockret. Koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen.
4. Vispa sedan äggulorna och de resterande sockret vitt och pösigt. Ta upp vaniljstången ur kastrullen.
5. Vispa ner gräddblandningen i äggsmeten. Fördela sedan smeten i portionsformar och ställ dessa i en långpanna med hett vatten upp till halva höjden på formarna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter tills krämen har stannat.
6. Låt sedan krämen svalna och sätt in formarna i kylskåpet.
7. Vid servering: Sikta över råsocker och bränn med gasolbrännare tills sockret smält till ett gyllenbrunt karamelliserat täcke.