
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Kycklingbollar
1 paket paket | kycklingfärs kycklingfärs | ||
1 st st | gula lökar gul lök | ||
curry curry | |||
1 st st | vitlök vitlök | ||
1 st st | ägg ägg | ||
salt salt |
Sötpotatis
1 st st | sötpotatisar sötpotatis | ||
olja olja | |||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar |
Majonnäs
1 | ägg ägg | ||
1,5 tsk tsk | dijonsenap dijonsenap | ||
1 msk msk | citronsaft citronsaft | ||
svartpeppar svartpeppar | |||
salt salt | |||
curry curry | |||
dragon dragon |
Currybollar och sötpotatis med krämig majonnäs
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
0:40
min
(9)
Förberedelsetid: 0:10
Gör så här:
Kycklingbollar
- Finhacka gul lök och vitlök och stek i smör tills de mjuknar. Tillsätt curry och rör runt i emmlan åt. Sätt åt sidan och låt svalna.
- Knäck i ett ägg i kycklingfärsen, krydda med salt och peppar och tillsätt lökblandningen. Blanda och forma till valfri rund storlek och stek i stekpanna.
Sötpotatis i variation
- Dela sötpotatisen i bitar. Lägg sötpotatisen på en plåt och ringla över lite olja salt, peppar, och lökpulver.
- Rosta i ugn i 200 C i ca 15-20 min tills potatisen är mjuk.
- Ta resterande av potatisen och skiva tunt. Häll ca 1,5 cm olja och fritera dem tills gyllene. Vill man inte fritera kan man köpa lättsaltade chips.
Majonnäs
- Lägg alla ingredienser i en hög smal skål och mixa med stavmixer till slät. Börja nerifrån och dra sakta staven uppåt tills allt är slätt. Tar ca 2 sekunder.
- Dela upp majonäsen i 2 skålar, smaksätt ena med dragon och den andra med curry.
Gott att servera med brysselkålsblad, tomater och mangoldblad.
Recept av: mlo.lowcarbdiet -vinnare av#lidlsmästare 2019 vecka 7