
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Kycklingbollar
1 paket paket | kycklingfärs kycklingfärs | |
1 st st | gula lökar gul lök | |
curry curry | ||
1 st st | vitlök vitlök | |
1 st st | ägg ägg | |
salt salt |
Sötpotatis
1 st st | sötpotatisar sötpotatis | |
olja olja | ||
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar |
Majonnäs
1 | ägg ägg | |
1,5 tsk tsk | dijonsenap dijonsenap | |
1 msk msk | citronsaft citronsaft | |
svartpeppar svartpeppar | ||
salt salt | ||
curry curry | ||
dragon dragon |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCurrybollar och sötpotatis med krämig majonnäs
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
Kycklingbollar
- Finhacka gul lök och vitlök och stek i smör tills de mjuknar. Tillsätt curry och rör runt i emmlan åt. Sätt åt sidan och låt svalna.
- Knäck i ett ägg i kycklingfärsen, krydda med salt och peppar och tillsätt lökblandningen. Blanda och forma till valfri rund storlek och stek i stekpanna.
Sötpotatis i variation
- Dela sötpotatisen i bitar. Lägg sötpotatisen på en plåt och ringla över lite olja salt, peppar, och lökpulver.
- Rosta i ugn i 200 C i ca 15-20 min tills potatisen är mjuk.
- Ta resterande av potatisen och skiva tunt. Häll ca 1,5 cm olja och fritera dem tills gyllene. Vill man inte fritera kan man köpa lättsaltade chips.
Majonnäs
- Lägg alla ingredienser i en hög smal skål och mixa med stavmixer till slät. Börja nerifrån och dra sakta staven uppåt tills allt är slätt. Tar ca 2 sekunder.
- Dela upp majonäsen i 2 skålar, smaksätt ena med dragon och den andra med curry.
Gott att servera med brysselkålsblad, tomater och mangoldblad.
Recept av: mlo.lowcarbdiet -vinnare av#lidlsmästare 2019 vecka 7