Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Currybollar och sötpotatis med krämig majonnäs

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Kycklingbollar

1 paket paket kycklingfärs kycklingfärs
1 st st gula lökar gul lök
curry curry
1 st st vitlök vitlök
1 st st ägg ägg
salt salt

Sötpotatis

1 st st sötpotatisar sötpotatis
olja olja
salt salt
svartpeppar svartpeppar

Majonnäs

1 ägg ägg
1,5 tsk tsk dijonsenap dijonsenap
1 msk msk citronsaft citronsaft
svartpeppar svartpeppar
salt salt
curry curry
dragon dragon

Currybollar och sötpotatis med krämig majonnäs

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

50 min
(9)

Gör så här:

Kycklingbollar

  1. Finhacka gul lök och vitlök och stek i smör tills de mjuknar. Tillsätt curry och rör runt i emmlan åt. Sätt åt sidan och låt svalna.
  2. Knäck i ett ägg i kycklingfärsen, krydda med salt och peppar och tillsätt lökblandningen. Blanda och forma till valfri rund storlek och stek i stekpanna.

Sötpotatis i variation

  1. Dela sötpotatisen i bitar. Lägg sötpotatisen på en plåt och ringla över lite olja salt, peppar, och lökpulver.
  2. Rosta i ugn i 200 C i ca 15-20 min tills potatisen är mjuk.
  3. Ta resterande av potatisen och skiva tunt. Häll ca 1,5 cm olja och fritera dem tills gyllene. Vill man inte fritera kan man köpa lättsaltade chips.

Majonnäs

  1. Lägg alla ingredienser i en hög smal skål och mixa med stavmixer till slät. Börja nerifrån och dra sakta staven uppåt tills allt är slätt. Tar ca 2 sekunder.
  2. Dela upp majonäsen i 2 skålar, smaksätt ena med dragon och den andra med curry.

Gott att servera med brysselkålsblad, tomater och mangoldblad.

Recept av: mlo.lowcarbdiet -vinnare av#lidlsmästare 2019 vecka 7