Dödskalletårta med choklad och lakrits
Ingredienser
8
personer
-
- 3 st ägg
- 3 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl mjölk
-
Fyllning:
- 150 g frysta hallon tinade
- 2 msk florsocker
- 100 g nutella
- 0,5 dl lakrits krossade
-
Topping:
- 3 dl grädde
- 50 g frysta hallon tinade
- 0,5 dl lakrits krossade
- 15 st dödskallegodis med hallon-/lakritssmak
Förberedelse
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Vispa ägg, socker och vaniljpulver vitt och fluffigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en annan skål.
3. Vänd ner mjölblandningen, lite i taget, i äggvispet. Tillsätt mjölken. Blanda till en jämn smet och häll i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.
4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt svalna. Dela kakan i två delar, till en botten och ett lock.
5. Koka upp hallonen och låt svalna. Blanda med florsocker. Vispa grädden med hallonen.
6. Bred ut nutella och hallon på botten. Strö över krossad lakrits. Lägg på locket och toppa med hallongrädde, krossad lakrits och dödskallegodisarna.