Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Dödskalletårta med choklad och lakrits

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

3 st st ägg ägg
3 dl dl socker socker
1 tsk tsk vaniljsocker vaniljsocker
2 dl dl vetemjöl vetemjöl
1 dl dl kakao kakao
2 tsk tsk bakpulver bakpulver
1 dl dl mjölk mjölk

Fyllning:

150 g g frysta hallon frysta hallon
(tinade)
2 msk msk florsocker florsocker
100 g g nutella nutella
0,5 dl dl lakrits lakrits
(krossade)

Topping:

3 dl dl grädde grädde
50 g g frysta hallon frysta hallon
(tinade)
0,5 dl dl lakrits lakrits
(krossade)
15 st st Dödskallegodis med hallon-/lakritssmak Dödskallegodis med hallon-/lakritssmak

Dödskalletårta med choklad och lakrits

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

1:15 h
(4)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°C.

2. Vispa ägg, socker och vaniljpulver vitt och fluffigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en annan skål.

3. Vänd ner mjölblandningen, lite i taget, i äggvispet. Tillsätt mjölken. Blanda till en jämn smet och häll i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.

4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt svalna. Dela kakan i två delar, till en botten och ett lock.

5. Koka upp hallonen och låt svalna. Blanda med florsocker. Vispa grädden med hallonen.

6. Bred ut nutella och hallon på botten. Strö över krossad lakrits. Lägg på locket och toppa med hallongrädde, krossad lakrits och dödskallegodisarna.