
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
3 st st | ägg ägg | |
3 dl dl | socker socker | |
1 tsk tsk | vaniljsocker vaniljsocker | |
2 dl dl | vetemjöl vetemjöl | |
1 dl dl | kakao kakao | |
2 tsk tsk | bakpulver bakpulver | |
1 dl dl | mjölk mjölk |
Fyllning:
150 g g | frysta hallon
frysta hallon (tinade) | |
2 msk msk | florsocker florsocker | |
100 g g | nutella nutella | |
0,5 dl dl | lakrits
lakrits (krossade) |
Topping:
3 dl dl | grädde grädde | |
50 g g | frysta hallon
frysta hallon (tinade) | |
0,5 dl dl | lakrits
lakrits (krossade) | |
15 st st | Dödskallegodis med hallon-/lakritssmak Dödskallegodis med hallon-/lakritssmak |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listDödskalletårta med choklad och lakrits
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Vispa ägg, socker och vaniljpulver vitt och fluffigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en annan skål.
3. Vänd ner mjölblandningen, lite i taget, i äggvispet. Tillsätt mjölken. Blanda till en jämn smet och häll i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.
4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt svalna. Dela kakan i två delar, till en botten och ett lock.
5. Koka upp hallonen och låt svalna. Blanda med florsocker. Vispa grädden med hallonen.
6. Bred ut nutella och hallon på botten. Strö över krossad lakrits. Lägg på locket och toppa med hallongrädde, krossad lakrits och dödskallegodisarna.