Dumplings

Christin Kashou
Christin Kashou
Dumplings image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 45 min

Ingredienser

4 personer
    • 300   g fläskfärs
    • 1   msk ingefära
    • 3   dl salladskål
    • 2   vitlöksklyftor
    • 2   salladslök
    • 2   msk japansk soja
    • 1,5   msk sesamolja
    • 0,5   tsk vitpeppar
    • 0,5   tsk salt
    • 40   st dumpling wrappers
    • 2   dl vatten

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Finhacka ingefära, salladskål, vitlök och salladslök och blanda med resterande ingredienser.

  2. Fyll en liten skål med vatten. Lägg en dumpling wrapper i handflatan. Lägg 1 tsk fyllning i mitten. Blöt kanterna med ett vått finger. Vik över ena sidan så att det bildas en halvmåne. Vik sedan småveck mot mitten av den rundade kanten. Lägg de färdiga dumplingarna på en inplastad tallrik för att minska risken för att dumplingarna klibbar fast på tallriken.

  3. Antigen ångkokar du dumplingarna i en ångkorg i ca 10 minuter. Eller så hettar du upp olja i en panna på hög värme. Lägg i dumplingarna med den platta sidan nedåt. Packa dem tätt i pannan. Häll på vattnet när dumplingarna börjar bli gyllenbruna. Lägg på ett lock och vänta tills nästan allt vattenkokat bort, ca 2–3 minuter. Ta då av locket, sänk temperaturen och låt den sista vätskan koka bort.

  4. Servera med en dippsås. Exempelvis en blanding av soja, svart risvinäger och sesamolja.