
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
300 g g | fläskfärs fläskfärs | |
1 msk msk | ingefära
ingefära (finhackad) | |
3 dl dl | salladskål
salladskål (finhackad) | |
2 | vitlöksklyftor vitlöksklyfta | |
2 | salladslökar salladslök | |
2 msk msk | japansk soja japansk soja | |
1,5 msk msk | sesamolja sesamolja | |
0,5 tsk tsk | vitpeppar vitpeppar | |
0,5 tsk tsk | salt salt | |
40 st st | dumpling wrappers dumpling wrapper | |
2 dl dl | vatten vatten |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listDumplings
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
Finhacka vitlök och salladslök och blanda med resterande ingredienser.
Fyll en liten skål med vatten. Lägg en dumpling wrapper i handflatan. Lägg 1 tsk fyllning i mitten.
Blöt kanterna med ett vått finger. Vik över ena sidan så att det bildas en halvmåne. Vik sedan små
veck mot mitten av den rundade kanten. Lägg de färdiga dumplingarna på en inplastad tallrik för att
minska risken för att dumplingarna klibbar fast på talriken.
Antigen ångkokar du dumplingarna i en ångkorg i ca 10 minuter. Eller så hettar du upp olja i en panna
på hög värme. Lägg i dumplingarna med den platta sidan nedåt. Packa dem tätt i pannan. Häll på
vattnet när dumplingarna börjar bli gyllenbruna. Lägg på ett lock och vänta tills nästan allt vatten
kokat bort, ca 2–3 minuter. Ta då av locket, sänk temperaturen och låt den sista vätskan koka bort.
Servera med en dippsås. Exempelvis en blanding av soja, svart risvinäger och sesamolja.