
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
280 g g | bacon bacon | |
500 g g | nötfärs nötfärs | |
425 ml ml | krossade tomater krossad tomat | |
3 msk msk | tomatpuré tomatpuré | |
1 st st | purjolökar purjolök | |
1 st st | gula lökar gul lök | |
1 st st | köttbuljong köttbuljong | |
2 msk msk | smör smör | |
curry curry | ||
chilipulver chilipulver | ||
salt salt | ||
3 dl dl | ris ris |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listEnkel köttfärsgryta
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Börja med att sätta fart på riset (glöm ej att salta vattnet).
2. Hacka löken, skär purjolöken i små halvmånar och skär baconet i centimeterstora bitar.
3. Bryn köttfärsen i smöret, gärna i en gjutjärnsgryta eller dylikt. När färsen har fått färg, tillsätt curry och chilipulver efter smak. Sänk sedan temperaturen och låt fräsa under lock.
4. Tillsätt lök och purjolök och bryn ytterligare en liten stund under lock (löken ska inte bli för mjuk).
5. Tillsätt sedan krossade tomater, buljongtärningen och tomatpurén. Rör om och låt puttra ihop sig under lock medan du steker baconet.
6. När baconet är stekt till önskad konsistens, lägg det i den puttrande grytan och rör om ordentligt. Smaka av och tillsätt ev. kryddor du tycker fattas.
Tips: Servera gärna med en fräsch sallad till.