Enkel köttfärsgryta

Enkel köttfärsgryta image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 40 min

Ingredienser

4 personer
    • 280   g bacon
    • 500   g nötfärs
    • 425   ml krossade tomater
    • 3   msk tomatpuré
    • 1   st purjolök
    • 1   st gul lök
    • 1   st köttbuljong
    • 2   msk smör
    •   curry
    •   chilipulver
    •   salt
    • 3   dl ris

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Börja med att sätta fart på riset (glöm ej att salta vattnet).

    2. Hacka löken, skär purjolöken i små halvmånar och skär baconet i centimeterstora bitar.

    3. Bryn köttfärsen i smöret, gärna i en gjutjärnsgryta eller dylikt. När färsen har fått färg, tillsätt curry och chilipulver efter smak. Sänk sedan temperaturen och låt fräsa under lock.

    4. Tillsätt lök och purjolök och bryn ytterligare en liten stund under lock (löken ska inte bli för mjuk).

    5. Tillsätt sedan krossade tomater, buljongtärningen och tomatpurén. Rör om och låt puttra ihop sig under lock medan du steker baconet.

    6. När baconet är stekt till önskad konsistens, lägg det i den puttrande grytan och rör om ordentligt. Smaka av och tillsätt ev. kryddor du tycker fattas.

    Tips: Servera gärna med en fräsch sallad till.