
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
1 g g | saffran saffran | ||
1 g g | vaniljsocker vaniljsocker | ||
2 msk msk | socker socker | ||
1,5 dl dl | grädde grädde | ||
3 st st | ägg ägg | ||
2 dl dl | grekisk yoghurt grekisk yoghurt | ||
smör
smör (till formen) | |||
1 kg kg | risgrynsgröt risgrynsgröt | ||
1 dl dl | mandlar mandel |
Blåbärssylt
200 g g | blåbär blåbär | ||
2 tsk tsk | socker socker |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listEnkel saffranspannkaka i ugn
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Hacka sötmandeln grovt. Blanda saffran, vaniljpulver och strösocker, gärna i en mortel så att det blandas ordentligt.
3. Vispa med elvisp ned kryddorna och sockret i 1 1/2 dl grädde. Tillsätt i gröten.
4. Vispa upp äggen och tillsätt i gröten tillsammans med mandeln.
5. Smörj en cirka 20 x 30 cm stor ugnsform med smör. Häll ned gröten.
6. Grädda mitt i ugnen i cirka 60 minuter.
7. Under tiden förbereds sylten: Koka upp blåbär och socker och låt sjuda cirka 10 minuter tills den blir mer fast i konsistensen. Ställ åt sidan och låt svalna.
Servera pannkakan med yoghurt och sylt.