Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Enkel saffranspannkaka i ugn

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

1 g g saffran saffran
1 g g vaniljsocker vaniljsocker
2 msk msk socker socker
1,5 dl dl grädde grädde
3 st st ägg ägg
2 dl dl grekisk yoghurt grekisk yoghurt
smör smör
(till formen)
1 kg kg risgrynsgröt risgrynsgröt
1 dl dl mandlar mandel

Blåbärssylt

200 g g blåbär blåbär
2 tsk tsk socker socker

Enkel saffranspannkaka i ugn

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

1:40 h
(30)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°C.

2. Hacka sötmandeln grovt. Blanda saffran, vaniljpulver och strösocker, gärna i en mortel så att det blandas ordentligt.

3. Vispa med elvisp ned kryddorna och sockret i 1 1/2 dl grädde. Tillsätt i gröten.

4. Vispa upp äggen och tillsätt i gröten tillsammans med mandeln.

5. Smörj en cirka 20 x 30 cm stor ugnsform med smör. Häll ned gröten.

6. Grädda mitt i ugnen i cirka 60 minuter.

7. Under tiden förbereds sylten: Koka upp blåbär och socker och låt sjuda cirka 10 minuter tills den blir mer fast i konsistensen. Ställ åt sidan och låt svalna.

Servera pannkakan med yoghurt och sylt.