Enkel saffranspannkaka i ugn
Ingredienser
4
personer
-
- 1 g saffran
- 1 g vaniljsocker
- 2 msk socker
- 1,5 dl grädde
- 3 st ägg
- 2 dl grekisk yoghurt
- 1 kg risgrynsgröt
- 1 dl mandel
- smör
-
Blåbärssylt
- 200 g blåbär
- 2 tsk socker
-
Till servering
- yoghurt
Förberedelse
Sätt ugnen på 175°C.
Hacka sötmandeln grovt. Blanda saffran, vaniljpulver och strösocker, gärna i en mortel så att det blandas ordentligt.
Vispa med elvisp ned kryddorna och sockret i grädden. Tillsätt i gröten.
Vispa upp äggen och tillsätt i gröten tillsammans med mandeln.
Smörj en cirka 20 x 30 cm stor ugnsform med smör. Häll ned gröten.
Grädda mitt i ugnen i cirka 60 minuter.
Under tiden förbereds sylten: Koka upp blåbär och socker och låt sjuda cirka 10 minuter tills den blir mer fast i konsistensen. Ställ åt sidan och låt svalna.
Servera pannkakan med yoghurt och sylt.