Enkel saffranspannkaka i ugn

Enkel saffranspannkaka i ugn image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 20 min
Tillagning 1:20 h

Ingredienser

4 personer
    • 1   g saffran
    • 1   g vaniljsocker
    • 2   msk socker
    • 1,5   dl grädde
    • 3   st ägg
    • 2   dl grekisk yoghurt
    • 1   kg risgrynsgröt
    • 1   dl mandel
    •   smör
  • Blåbärssylt

    • 200   g blåbär
    • 2   tsk socker
  • Till servering

    •   yoghurt

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175°C.

  2. Hacka sötmandeln grovt. Blanda saffran, vaniljpulver och strösocker, gärna i en mortel så att det blandas ordentligt.

  3. Vispa med elvisp ned kryddorna och sockret i grädden. Tillsätt i gröten.

  4. Vispa upp äggen och tillsätt i gröten tillsammans med mandeln.

  5. Smörj en cirka 20 x 30 cm stor ugnsform med smör. Häll ned gröten.

  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 60 minuter.

  7. Under tiden förbereds sylten: Koka upp blåbär och socker och låt sjuda cirka 10 minuter tills den blir mer fast i konsistensen. Ställ åt sidan och låt svalna.

  8. Servera pannkakan med yoghurt och sylt.