Enkel vardagspasta med ugnsbakade tomater och pesto rosso

Enkel vardagspasta med ugnsbakade tomater och pesto rosso image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 45 min

Ingredienser

2 personer
    • 0,5   dl olivolja
    • 300   g körsbärstomater
    • 1   vitlöksklyfta
    • 1   nypa flingsalt
    • 4   msk pesto rosso
    • 300   g pasta
    • 10   st cashewnötter
    •   färsk basilika

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Skiva vitlöken I tunna skivor. Lägg körsbärstomaterna i en ugnsfast form. Lägg i vitlöksskivorna och häll över olivoljan och en nypa flingsalt. Blanda ordentligt och ställ in i ugnen i 30 minuter.

  3. Rosta under tiden cashewnötterna i en torr och het stekpanna. Lägg åt sidan när de har fått fin färg.

  4. Hacka cashewnötter och färsk basilika grovt.

  5. Koka pastan och häll av vattnet. Ta ut tomaterna ur ugnen. Spara ett par tomater för garnering och häll resten över pastan. Det är viktigt att all god olivolja och vitlök också kommer med, för det kommer att sätta smaken på hela rätten. Blanda ordentligt men försiktigt så att inte tomaterna går sönder. Blanda i den färska basilikan.

  6. Lägg upp på tallrikar och lägg en klick pesto rosso på vaje portion. Garnera med resten av tomaterna, hackade cashewnötter och färsk basilika. Toppa med en glugg olivolja.