Högsta kvalitet till bästa pris
Enkel vardagspasta med ugnsbakade tomater och pesto rosso

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

0,5 dl dl olivolja olivolja
300 g g körsbärstomater körsbärtstomat
1 vitlöksklyftor vitlöksklyfta
1 nypor nypa flingsalt flingsalt
4 msk msk pesto rosso pesto rosso
300 g g pasta pasta
(valfri sort)
10 st st cashewnötter cashewnöt
basilika basilika
(färsk)

Enkel vardagspasta med ugnsbakade tomater och pesto rosso

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

45 min
(8)

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader

Skiva vitlöken I tunna skivor. Lägg körsbärstomaterna i en ugnsfast form. Lägg i vitlöksskivorna och häll över olivoljan och en nypa flingsalt. Blanda ordentligt och ställ in i ugnen i 30 minuter.

Rosta under tiden cashewnötterna i en torr och het stekpanna. Lägg åt sidan när de har fått fin färg.

Hacka cashewnötter och färsk basilika grovt.

Koka pastan och häll av vattnet. Ta ut tomaterna ur ugnen. Spara ett par tomater för garnering och häll resten över pastan. Det är viktigt att all god olivolja och vitlök också kommer med, för det kommer att sätta smaken på hela rätten. Blanda ordentligt men försiktigt så att inte tomaterna går sönder. Blanda i den färska basilikan.  

Lägg upp på tallrikar och lägg en klick pesto rosso på vaje portion. Garnera med resten av tomaterna, hackade cashewnötter och färsk basilika. Toppa med en glugg olivolja.