
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
3,5 dl dl | vetemjöl vetemjöl | ||
3 dl dl | rågmjöl rågmjöl | ||
0,5 tsk tsk | salt salt | ||
1 tsk tsk | kanel kanel | ||
0,5 dl dl | torkade tranbär torkade tranbär | ||
1 dl dl | pekannötter
pekannöt ((grov hackade)) | ||
1 tsk tsk | bikarbonat bikarbonat | ||
5 dl dl | filmjölk filmjölk | ||
0,5 dl dl | lingonsylt lingonsylt | ||
0,5 dl dl | ljus sirap ljus sirap |
Enkelt julbröd
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
1:30
h
(7)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 160 grader och klä en limpform med ett bakplåtspapper, den behöver vara ca 1,5 liter.
2. Blanda alla torra ingredienser och rör sedan i de blöta. När allt är blandat, häll smeten i formen och strö över lite nötter och tranbär.
3. Baka i cirkaa 1 timme och 20 minuter. Låt brödet svalna innan du skär upp det.