Enrisrökt julskinka på utegrillen

Enrisrökt julskinka på utegrillen image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 30 min
Tillagning 40 min

Ingredienser

6 personer
    • 1   julskinka
    • 2   - 3   enriskvistar
    • 2   st äggulor
    • 2   msk dijonsenap
    • 2   msk senap
    • 1   dl ströbröd
    • 1   msk honung

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Tänd utegrillen. Använd endast lite kol för att undvika att grillen blir för varm.

    2. Lägg ner enriset när kolen börjar glöda och stäng locket. Lägg på skinkan i ca 5-10 minuter när det börjar ryka och dofta om enriset.

    3. Ta upp och lägg skinkan på en plåt. Pensla över äggblandningen och strö över ströbrödet. Griljera i 225 grader i övre delen av ugnen tills skinkan har fått en knaprig yta och gyllenbrun färg.