Högsta kvalitet till bästa pris
Entrecôte med dragonsmör, härlig tomatsallad och rundstekt potatis

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Kött

800 g g entrecôte entrecôte
1 msk msk olja olja
(till stekning)
1 knippen knippe Färsk timjan Färsk timjan

Tomatsallad

2 st st rödlökar rödlök
0,5 dl dl vitvinsvinäger vitvinsvinäger
2 krm krm socker socker
12 st st tomater tomat
30 st st cocktailtomater cocktailtomat

Potatis

400 g g potatisar potatis
1 st st vitlök vitlök
(finhackad)
olivolja olivolja

Dragonsmör

4 msk msk dragon dragon
200 g g smör smör
1 msk msk rödvinsvinäger rödvinsvinäger
0,3 st st chili chili
svartpeppar svartpeppar
salt salt

Entrecôte med dragonsmör, härlig tomatsallad och rundstekt potatis

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

2:00 h
(10)

Gör så här:

1. Temperera köttet 30 min innan stekning, torka av samt salta och peppra.

2. Värm stekpannan, lägg i entrecoten i pannan när smöret och oljan tystnat. Stek på hög värme 1-2 min på varje sida, låt vila i ugnen på 60 grader i 10 min.

3. Halvera de stora tomaterna, salta peppra och rippla över lite olivolja.

4. Baka på plåt i ugnen på 100 grader i 1 timma.

5. Fräs löken på svag värme några min, tillsätt övriga ingredienser och koka ihop tills ingen vätska finns kvar.

6. Dela cocktailtomaterna, blanda samman allt med lite olivolja och smaka av med salt och peppar.

7. Vispa smöret fluffigt med vinägern, tillsätt resterande ingredienser.

8. Koka potatisen mjuk, stek sedan gyllenbrun och tillsätt vitlöken på slutet.