
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Kött
800 g g | entrecôte entrecôte | |
1 msk msk | olja
olja (till stekning) | |
1 knippen knippe | Färsk timjan Färsk timjan |
Tomatsallad
2 st st | rödlökar rödlök | |
0,5 dl dl | vitvinsvinäger vitvinsvinäger | |
2 krm krm | socker socker | |
12 st st | tomater tomat | |
30 st st | cocktailtomater cocktailtomat |
Potatis
400 g g | potatisar potatis | |
1 st st | vitlök
vitlök (finhackad) | |
olivolja olivolja |
Dragonsmör
4 msk msk | dragon dragon | |
200 g g | smör smör | |
1 msk msk | rödvinsvinäger rödvinsvinäger | |
0,3 st st | chili chili | |
svartpeppar svartpeppar | ||
salt salt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listEntrecôte med dragonsmör, härlig tomatsallad och rundstekt potatis
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Temperera köttet 30 min innan stekning, torka av samt salta och peppra.
2. Värm stekpannan, lägg i entrecoten i pannan när smöret och oljan tystnat. Stek på hög värme 1-2 min på varje sida, låt vila i ugnen på 60 grader i 10 min.
3. Halvera de stora tomaterna, salta peppra och rippla över lite olivolja.
4. Baka på plåt i ugnen på 100 grader i 1 timma.
5. Fräs löken på svag värme några min, tillsätt övriga ingredienser och koka ihop tills ingen vätska finns kvar.
6. Dela cocktailtomaterna, blanda samman allt med lite olivolja och smaka av med salt och peppar.
7. Vispa smöret fluffigt med vinägern, tillsätt resterande ingredienser.
8. Koka potatisen mjuk, stek sedan gyllenbrun och tillsätt vitlöken på slutet.