Entrecôte med dragonsmör, härlig tomatsallad och rundstekt potatis

Entrecôte med dragonsmör, härlig tomatsallad och rundstekt potatis image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 30 min
Tillagning 1:30 h

Ingredienser

4 personer
  • Kött

    • 800   g entrecôte
    • 1   msk olja till stekning
    • 1   knippe färsk timjan
  • Tomatsallad

    • 2   st rödlökar
    • 0,5   dl vitvinsvinäger
    • 2   krm socker
    • 12   st tomater
    • 30   st cocktailtomater
  • Potatis

    • 400   g potatisar
    • 1   st vitlök finhackad
    •   olivolja
  • Dragonsmör

    • 4   msk dragon
    • 200   g smör
    • 1   msk rödvinsvinäger
    • 0,3   st chili
    •   svartpeppar
    •   salt

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Temperera köttet 30 min innan stekning, torka av samt salta och peppra.

    2. Värm stekpannan, lägg i entrecoten i pannan när smöret och oljan tystnat. Stek på hög värme 1-2 min på varje sida, låt vila i ugnen på 60 grader i 10 min.

    3. Halvera de stora tomaterna, salta peppra och rippla över lite olivolja.

    4. Baka på plåt i ugnen på 100 grader i 1 timma.

    5. Fräs löken på svag värme några min, tillsätt övriga ingredienser och koka ihop tills ingen vätska finns kvar.

    6. Dela cocktailtomaterna, blanda samman allt med lite olivolja och smaka av med salt och peppar.

    7. Vispa smöret fluffigt med vinägern, tillsätt resterande ingredienser.

    8. Koka potatisen mjuk, stek sedan gyllenbrun och tillsätt vitlöken på slutet.