
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
2 st st | entrecôte
entrecôte (1 st per person) | ||
10 - 15 st st | champinjoner champinjon | ||
500 g g | potatisar
potatis (mjölig) | ||
1 msk msk | smör smör | ||
1 | vitlöksklyftor vitlöksklyfta | ||
1 tsk tsk | vitpeppar vitpeppar | ||
1,5 dl dl | mjölk mjölk | ||
3,5 dl dl | grädde grädde | ||
2 dl dl | riven ost
riven ost (gratängost) | ||
körsbärstomater
körsbärtstomat (på kvist) | |||
örtsmör örtsmör | |||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listEntrecôte med potatisgratäng och örtsmör
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva potatisen tunt.
2. Lägg den skivade potatisen i en smörad ugnsform och blanda runt med pressad vitlök och vitpeppar.
3. Värm grädde och mjölk på låg värme i en kastrull. Häll sedan mjölkblandningen över potatisen. Toppa med ost.
5. Tillaga gratängen i ugn i ca 35-40 minuter.
6. När gratängen nästan är klar steker du på entrecôten i smör och toppar med salt och peppar. Låt köttet vila i cirka 10 min innan servering. Stek därefter på svamp och körsbärstomater.
7. Toppa köttbiten med örtsmör och servera sedan med potatisgratäng och tillbehören.