
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
2 st st | entrecôte
entrecôte (1 st per person) | |
10 - 15 st st | champinjoner champinjon | |
500 g g | potatisar
potatis (mjölig) | |
1 msk msk | smör smör | |
1 | vitlöksklyftor vitlöksklyfta | |
1 tsk tsk | vitpeppar vitpeppar | |
1,5 dl dl | mjölk mjölk | |
3,5 dl dl | grädde grädde | |
2 dl dl | riven ost
riven ost (gratängost) | |
körsbärstomater
körsbärtstomat (på kvist) | ||
örtsmör örtsmör | ||
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listEntrecôte med potatisgratäng och örtsmör
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva potatisen tunt.
2. Lägg den skivade potatisen i en smörad ugnsform och blanda runt med pressad vitlök och vitpeppar.
3. Värm grädde och mjölk på låg värme i en kastrull. Häll sedan mjölkblandningen över potatisen. Toppa med ost.
5. Tillaga gratängen i ugn i ca 35-40 minuter.
6. När gratängen nästan är klar steker du på entrecôten i smör och toppar med salt och peppar. Låt köttet vila i cirka 10 min innan servering. Stek därefter på svamp och körsbärstomater.
7. Toppa köttbiten med örtsmör och servera sedan med potatisgratäng och tillbehören.