Högsta kvalitet till bästa pris
Entrecôte med potatisgratäng och örtsmör

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

2 st st entrecôte entrecôte
(1 st per person)
10 - 15 st st champinjoner champinjon
500 g g potatisar potatis
(mjölig)
1 msk msk smör smör
1 vitlöksklyftor vitlöksklyfta
1 tsk tsk vitpeppar vitpeppar
1,5 dl dl mjölk mjölk
3,5 dl dl grädde grädde
2 dl dl riven ost riven ost
(gratängost)
körsbärstomater körsbärtstomat
(på kvist)
örtsmör örtsmör
salt salt
svartpeppar svartpeppar

Entrecôte med potatisgratäng och örtsmör

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

60 min
(18)

Gör så här:

1.  Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva potatisen tunt.

2. Lägg den skivade potatisen i en smörad ugnsform och blanda runt med pressad vitlök och vitpeppar.

3. Värm grädde och mjölk på låg värme i en kastrull. Häll sedan mjölkblandningen över potatisen. Toppa med ost.

5. Tillaga gratängen i ugn i ca 35-40 minuter.

6. När gratängen nästan är klar steker du på entrecôten i smör och toppar med salt och peppar. Låt köttet vila i cirka 10 min innan servering. Stek därefter på svamp och körsbärstomater.

7. Toppa köttbiten med örtsmör och servera sedan med potatisgratäng och tillbehören.