Entrecôte med potatisgratäng och örtsmör

Entrecôte med potatisgratäng och örtsmör

SvårighetMedium
Tillagning60 min

Tillagning

    Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva potatisen tunt.
  2. Lägg den skivade potatisen i en smörad ugnsform och blanda runt med pressad vitlök och vitpeppar.
  3. Värm grädde och mjölk på låg värme i en kastrull. Häll sedan mjölkblandningen över potatisen. Toppa med ost.
  4. Tillaga gratängen i ugn i ca 35-40 minuter.
  5. När gratängen nästan är klar steker du på entrecôten i smör och toppar med salt och peppar. Låt köttet vila i cirka 10 min innan servering. Stek därefter på svamp och körsbärstomater.
  6. Toppa köttbiten med örtsmör och servera sedan med potatisgratäng och tillbehören.

Liknande recept