Entrecôte med potatisgratäng och örtsmör

Entrecôte med potatisgratäng och örtsmör image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 1 h

Ingredienser

2 personer
    • 2   st entrecôte
    • 10   - 15   st champinjoner
    • 500   g mjölig potatis
    • 1   msk smör
    • 1   vitlöksklyfta
    • 1   tsk vitpeppar
    • 1,5   dl mjölk
    • 3,5   dl grädde
    • 2   dl riven gratängost
    •   körsbärstomater på kvist
    •   örtsmör
    •   salt
    •   svartpeppar

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva potatisen tunt.

  2. Lägg den skivade potatisen i en smörad ugnsform och blanda runt med pressad vitlök och vitpeppar.

  3. Värm grädde och mjölk på låg värme i en kastrull. Häll sedan mjölkblandningen över potatisen. Toppa med ost.

  4. Tillaga gratängen i ugn i ca 35-40 minuter.

  5. När gratängen nästan är klar steker du på entrecôten i smör och toppar med salt och peppar. Låt köttet vila i cirka 10 min innan servering. Stek därefter på svamp och körsbärstomater.

  6. Toppa köttbiten med örtsmör och servera sedan med potatisgratäng och tillbehören.