Entrecôte med potatisgratäng och örtsmör
Ingredienser
2
personer
-
- 2 st entrecôte
- 10 - 15 st champinjoner
- 500 g mjölig potatis
- 1 msk smör
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk vitpeppar
- 1,5 dl mjölk
- 3,5 dl grädde
- 2 dl riven gratängost
- körsbärstomater på kvist
- örtsmör
- salt
- svartpeppar
Förberedelse
Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva potatisen tunt.
Lägg den skivade potatisen i en smörad ugnsform och blanda runt med pressad vitlök och vitpeppar.
Värm grädde och mjölk på låg värme i en kastrull. Häll sedan mjölkblandningen över potatisen. Toppa med ost.
Tillaga gratängen i ugn i ca 35-40 minuter.
När gratängen nästan är klar steker du på entrecôten i smör och toppar med salt och peppar. Låt köttet vila i cirka 10 min innan servering. Stek därefter på svamp och körsbärstomater.
Toppa köttbiten med örtsmör och servera sedan med potatisgratäng och tillbehören.