Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Etiopisk linsgryta med tunnbröd

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

3 st st gula lökar gul lök
6 klyftor klyfta vitlök vitlök
0,5 dl dl olivolja olivolja
1 tsk tsk kummin kummin
1 tsk tsk kanel kanel
1 msk msk paprikapulver paprikapulver
0,5 msk msk chilipulver chilipulver
1 tsk tsk ingefära ingefära
1 msk msk socker socker
8 dl dl röda linser röda linser
1 l l vatten vatten
persilja persilja

Etiopisk linsgryta med tunnbröd

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

1:15 h
(29)

Gör så här:

1. Skala och grovhacka lök och vitlök. Bryn försiktigt i olivolja i en kastrull.

2. Tillsätt kryddorna och sockret och fräs ihop ca 3 minuter. Tillsätt 2 dl vatten och låt allt puttra ca 2 minuter.

3. Tillsätt linserna och resten av vattnet. Låt sjuda under lock på låg värme ca 1 timme. Rör om med jämna mellanrum så linserna inte bränner fast i botten.

4. Toppa med persilja och servera gärna med orientaliskt tunnbröd.