
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
3 st st | gula lökar gul lök | |
6 klyftor klyfta | vitlök vitlök | |
0,5 dl dl | olivolja olivolja | |
1 tsk tsk | kummin kummin | |
1 tsk tsk | kanel kanel | |
1 msk msk | paprikapulver paprikapulver | |
0,5 msk msk | chilipulver chilipulver | |
1 tsk tsk | ingefära ingefära | |
1 msk msk | socker socker | |
8 dl dl | röda linser röda linser | |
1 l l | vatten vatten | |
persilja persilja |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listEtiopisk linsgryta med tunnbröd
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Skala och grovhacka lök och vitlök. Bryn försiktigt i olivolja i en kastrull.
2. Tillsätt kryddorna och sockret och fräs ihop ca 3 minuter. Tillsätt 2 dl vatten och låt allt puttra ca 2 minuter.
3. Tillsätt linserna och resten av vattnet. Låt sjuda under lock på låg värme ca 1 timme. Rör om med jämna mellanrum så linserna inte bränner fast i botten.
4. Toppa med persilja och servera gärna med orientaliskt tunnbröd.