Etiopisk linsgryta med tunnbröd
Ingredienser
4
personer
-
- 3 st gula lökar
- 6 klyftor vitlök
- 0,5 dl olivolja
- 1 tsk kummin
- 1 tsk kanel
- 1 msk paprikapulver
- 0,5 msk chilipulver
- 1 tsk ingefära
- 1 msk socker
- 8 dl röda linser
- 1 l vatten
- persilja
Förberedelse
Skala och grovhacka lök och vitlök. Bryn försiktigt i olivolja i en kastrull.
Tillsätt kryddorna och sockret och fräs ihop ca 3 minuter. Tillsätt 2 dl vatten och låt allt puttra ca 2 minuter.
Tillsätt linserna och resten av vattnet. Låt sjuda under lock på låg värme ca 1 timme. Rör om med jämna mellanrum så linserna inte bränner fast i botten.
Toppa med persilja och servera gärna med orientaliskt tunnbröd.