Etiopisk linsgryta med tunnbröd

Etiopisk linsgryta med tunnbröd image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 1:15 h

Ingredienser

4 personer
    • 3   st gula lökar
    • 6   klyftor vitlök
    • 0,5   dl olivolja
    • 1   tsk kummin
    • 1   tsk kanel
    • 1   msk paprikapulver
    • 0,5   msk chilipulver
    • 1   tsk ingefära
    • 1   msk socker
    • 8   dl röda linser
    • 1   l vatten
    •   persilja

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Skala och grovhacka lök och vitlök. Bryn försiktigt i olivolja i en kastrull.

  2. Tillsätt kryddorna och sockret och fräs ihop ca 3 minuter. Tillsätt 2 dl vatten och låt allt puttra ca 2 minuter.

  3. Tillsätt linserna och resten av vattnet. Låt sjuda under lock på låg värme ca 1 timme. Rör om med jämna mellanrum så linserna inte bränner fast i botten.

  4. Toppa med persilja och servera gärna med orientaliskt tunnbröd.