
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Äppeltzatsiki
1 | äpplen äpple | |
3 dl dl | grekisk yoghurt grekisk yoghurt | |
1 st st | vitlök vitlök | |
1 nypor nypa | havssalt havssalt | |
1 knippen knippe | rädisor
rädisa (strimlade) | |
4 | minigurkor minigurka |
Hotsås
1 | gula lökar gul lök | |
1 | chili chili | |
2 msk msk | olja olja | |
1 | krossade tomater krossad tomat | |
1 tsk tsk | salt salt | |
1 tsk tsk | socker socker |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFalafel med äppeltzatsiki och hot sås
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Tzatsiki:Skär minigurkorna i skivor, salta den och låt rinna av i ett durkslag. Blanda yoghurt med riven vitlök och smaksätt med salt och peppar. Vänd ner gurka, äpple och rädisor.
2. Hotsås: Stek lök och chili i olja tills den mjuknar och får lite färg. Tillsätt övriga ingredienser och sjud ca 20 min. Mixa slät, smaka av med salt och peppar. Kan serveras kall eller varm.
3. Värm Lidls frysta falaflar och servera med tzatsiki och hotsås.