
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
3 st st | Libabröd
Libabröd (orientaliska tunnbröd) | ||
1 l l | rapsolja rapsolja | ||
2 paket paket | kikärtor
kikärtor (à 380 g, färdigkokta) | ||
3 dl dl | vatten vatten | ||
2 msk msk | citronsaft
citronsaft (färskpressad) | ||
1 tsk tsk | kummin kummin | ||
0,5 tsk tsk | salt salt | ||
2 krm krm | svartpeppar svartpeppar |
Yoghurtsås:
5 dl dl | turkisk yoghurt turkisk yoghurt | ||
2 msk msk | tahini tahini | ||
1 klyftor klyfta | vitlök
vitlök (finriven) | ||
2 tsk tsk | citronskal
citronskal (finrivet) |
Topping:
1 tsk tsk | paprikapulver paprikapulver | ||
mynta
mynta (färsk, finhackad) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listFatteh med kikärter
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Värm upp oljan till ca 170°C. Ha ett lock nära till hands, som du kan lägga över grytan ifall det blir för varmt.
2. Klipp bröden i mindre bitar och fritera gyllene.
3. Värm upp kikärter, vatten, citronsaft, spiskummin, salt och peppar i en gryta. Häll av vattnet innan servering.
4. Blanda ihop alla ingredienser till yoghurtsåsen.
5. Lägg de friterade brödbitarna på ett stort fat. Lägg på yoghurt och kikärter och toppa med paprikapulver och mynta.