Högsta kvalitet till bästa pris
Fatteh med kikärter

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

3 st st Libabröd Libabröd
(orientaliska tunnbröd)
1 l l rapsolja rapsolja
2 paket paket kikärtor kikärtor
(à 380 g, färdigkokta)
3 dl dl vatten vatten
2 msk msk citronsaft citronsaft
(färskpressad)
1 tsk tsk kummin kummin
0,5 tsk tsk salt salt
2 krm krm svartpeppar svartpeppar

Yoghurtsås:

5 dl dl turkisk yoghurt turkisk yoghurt
2 msk msk tahini tahini
1 klyftor klyfta vitlök vitlök
(finriven)
2 tsk tsk citronskal citronskal
(finrivet)

Topping:

1 tsk tsk paprikapulver paprikapulver
mynta mynta
(färsk, finhackad)

Fatteh med kikärter

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

20 min
(29)

Gör så här:

1. Värm upp oljan till ca 170°C. Ha ett lock nära till hands, som du kan lägga över grytan ifall det blir för varmt.

2. Klipp bröden i mindre bitar och fritera gyllene.

3. Värm upp kikärter, vatten, citronsaft, spiskummin, salt och peppar i en gryta. Häll av vattnet innan servering.

4. Blanda ihop alla ingredienser till yoghurtsåsen.

5. Lägg de friterade brödbitarna på ett stort fat. Lägg på yoghurt och kikärter och toppa med paprikapulver och mynta.