Fatteh med kikärter
Ingredienser
4
personer
-
- 3 st libabröd
- 1 l rapsolja
- 760 g kikärtor
- 3 dl vatten
- 2 msk citronsaft
- 1 tsk kummin
- 0,5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
-
Yoghurtsås:
- 5 dl turkisk yoghurt
- 2 msk tahini
- 1 klyfta vitlök
- 2 tsk citronskal
-
Topping:
- 1 tsk paprikapulver
- färsk mynta
Förberedelse
Värm upp oljan till ca 170°C. Ha ett lock nära till hands, som du kan lägga över grytan ifall det blir för varmt.
Klipp bröden i mindre bitar och fritera gyllene.
Värm upp kikärter, vatten, citronsaft, spiskummin, salt och peppar i en gryta. Häll av vattnet innan servering.
Finriv vitlöken och citronskalet. Blanda ihop alla ingredienser till yoghurtsåsen.
Lägg de friterade brödbitarna på ett stort fat. Lägg på yoghurt och kikärter och toppa med paprikapulver och finhackad mynta.