Högsta kvalitet till bästa pris
Fetaostfyllda köttbullar i tomatsås

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

500 g g blandfärs blandfärs
25 g g smör smör
olja olja
(till stekning)
1 dl dl ströbröd ströbröd
1 dl dl mjölk mjölk
0,5 paket paket fetaost fetaost
0,5 krukor kruka bladpersilja bladpersilja
(färsk)
1 tsk tsk timjan timjan
(torkad)
1 tsk tsk basilika basilika
(torkad)
1 st st gula lökar gul lök
2 st st vitlöksklyftor vitlöksklyfta

Tomatsås

300 g g krossade tomater krossad tomat
salt salt
svartpeppar svartpeppar

Till servering

0,5 paket paket fetaost fetaost
0,5 krukor kruka bladpersilja bladpersilja
(färsk)

Fetaostfyllda köttbullar i tomatsås

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

35 min
(59)

Gör så här:

1. Blanda ströbröd och mjölk i en skål. Låt svälla I ca 10 min.

2. Blanda under tiden färs med smulad fetaost, pressad vitlök, hackad bladpersilja, timjan, basilika.

3. Skär upp gul lök i små bitar och rör ner i färsen. Tillsätt ströbrödblandningen. Rör om. Forma köttbullar i mellanstorlek och stek upp i rikligt med olja och smör.

4. När köttbullarna är genomstekta och fått yta, tillsätt krossade tomater i pannan och puttra på låg värme.

5. Toppa med finhackad persilja och smulad fetaost. Servera till pasta eller ris!