
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
500 g g | blandfärs blandfärs | ||
25 g g | smör smör | ||
olja
olja (till stekning) | |||
1 dl dl | ströbröd ströbröd | ||
1 dl dl | mjölk mjölk | ||
0,5 paket paket | fetaost fetaost | ||
0,5 krukor kruka | bladpersilja
bladpersilja (färsk) | ||
1 tsk tsk | timjan
timjan (torkad) | ||
1 tsk tsk | basilika
basilika (torkad) | ||
1 st st | gula lökar gul lök | ||
2 st st | vitlöksklyftor vitlöksklyfta |
Tomatsås
300 g g | krossade tomater krossad tomat | ||
salt salt | |||
svartpeppar svartpeppar |
Till servering
0,5 paket paket | fetaost fetaost | ||
0,5 krukor kruka | bladpersilja
bladpersilja (färsk) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listFetaostfyllda köttbullar i tomatsås
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Blanda ströbröd och mjölk i en skål. Låt svälla I ca 10 min.
2. Blanda under tiden färs med smulad fetaost, pressad vitlök, hackad bladpersilja, timjan, basilika.
3. Skär upp gul lök i små bitar och rör ner i färsen. Tillsätt ströbrödblandningen. Rör om. Forma köttbullar i mellanstorlek och stek upp i rikligt med olja och smör.
4. När köttbullarna är genomstekta och fått yta, tillsätt krossade tomater i pannan och puttra på låg värme.
5. Toppa med finhackad persilja och smulad fetaost. Servera till pasta eller ris!