Fetaostfyllda köttbullar i tomatsås
Ingredienser
4
personer
-
- 500 g blandfärs
- 25 g smör
- 1 dl ströbröd
- 1 dl mjölk
- 0,5 paket fetaost
- 0,5 krukor färsk bladpersilja
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad basilika
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
-
Till stekning
- olja
-
Tomatsås
- 300 g krossade tomater
- salt
- svartpeppar
-
Till servering
- 0,5 paket fetaost
- 0,5 krukor färsk bladpersilja
Förberedelse
Blanda ströbröd och mjölk i en skål. Låt svälla i ca 10 min.
Blanda under tiden färs med smulad fetaost, pressad vitlök, hackad bladpersilja, timjan, basilika.
Skär upp gul lök i små bitar och rör ner i färsen. Tillsätt ströbrödblandningen. Rör om. Forma köttbullar i mellanstorlek och stek upp i rikligt med olja och smör.
När köttbullarna är genomstekta och fått yta, tillsätt krossade tomater i pannan och puttra på låg värme.
Toppa med finhackad persilja och smulad fetaost. Servera till pasta eller ris!