Fetaostfyllda köttbullar i tomatsås

Fetaostfyllda köttbullar i tomatsås image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 35 min

Ingredienser

4 personer
    • 500   g blandfärs
    • 25   g smör
    • 1   dl ströbröd
    • 1   dl mjölk
    • 0,5   paket fetaost
    • 0,5   krukor färsk bladpersilja
    • 1   tsk torkad timjan
    • 1   tsk torkad basilika
    • 1   st gul lök
    • 2   st vitlöksklyftor
  • Till stekning

    •   olja
  • Tomatsås

    • 300   g krossade tomater
    •   salt
    •   svartpeppar
  • Till servering

    • 0,5   paket fetaost
    • 0,5   krukor färsk bladpersilja

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Blanda ströbröd och mjölk i en skål. Låt svälla i ca 10 min.

  2. Blanda under tiden färs med smulad fetaost, pressad vitlök, hackad bladpersilja, timjan, basilika.

  3. Skär upp gul lök i små bitar och rör ner i färsen. Tillsätt ströbrödblandningen. Rör om. Forma köttbullar i mellanstorlek och stek upp i rikligt med olja och smör.

  4. När köttbullarna är genomstekta och fått yta, tillsätt krossade tomater i pannan och puttra på låg värme.

  5. Toppa med finhackad persilja och smulad fetaost. Servera till pasta eller ris!