
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
450 g g | torskfiléer torskfilé | ||
1 st st | ägg
ägg (till panering) | ||
vetemjöl
vetemjöl (till panering) | |||
1 msk msk | smör smör | ||
1 - 2 tsk tsk | curry curry | ||
1 st st | grönsaksbuljong grönsaksbuljong | ||
1 burkar burk | crème fraiche crème fraiche | ||
2 dl dl | grädde grädde | ||
broccoli broccoli | |||
st st | honung honung | ||
bacon
bacon (tärnad) | |||
cocktailtomater cocktailtomat | |||
olivolja olivolja | |||
5 st st | örtkryddor örtkrydda | ||
strömming strömming | |||
ströbröd
ströbröd ( till panering) | |||
2 - 3 st st | schalottenlökar
schalottenlök (små) | ||
250 g g | pasta pasta | ||
sockerärter sockerärter |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listFisk på två sätt med färsk pasta, currysås och honungsbacon
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Skölj och torka torsken. Salta och Ångkoka ca 20-25 min. Använd ångkokare, eller sil och kastrull med sjudande vatten. Glöm inte locket. Ångkoka grönsakerna tillsammans med fisken (behåller sin knaprighet) eller koka snabbt i vatten.
Undertiden fisken tillagas så förbered såsen.
2. Currysås- hacka schalottenlök och stek mjukt i smör på medelvärme. Häll i curry, grönsaksbuljong och tillsätt cream fraiche och grädde. Låt koka upp tills det tjocknar lite. Smaka av med svartpeppar och ställ åt sidan.
3. Ta bort skinnet från strömmingen, torka av fisken med papper och krydda med salt, citron, fänkål, saffran (fiskkrydda) och panera först i mjöl, doppa i ägg och sist panko. Fritera strömmingen gyllenbrun. Låt fisken rinna av på hushållspapper.
4. Stek bacon, ringla över honung och stek bacon knaprig.
5. Koka pasta enligt anvisning.
6. Häll upp sås i botten av en djup tallrik, sila pasta och lägg upp fint i mitten av tallriken.
7. Ta upp torsken och lägg den på pastan med grönsakerna.
8. Lägg sedan på den friterade strömmingen. Avsluta med bacon och ugnstekta cocktailtomater.
7. Garnera med örtolja- gör du enkelt med olivolja och örterna, blanda och ringlar över hela rätten.
Recept av: lilian.skoldheim - vinnare av #lidlsmästare vecka 4