
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
600 g g | spättafilé spättafilé | |
3 | champinjoner champinjon | |
2 | schalottenlökar schalottenlök | |
2 msk msk | smör smör | |
2 dl dl | vitt vin
vitt vin (torrt) | |
salt salt | ||
vitpeppar vitpeppar | ||
3 dl dl | vispgrädde vispgrädde | |
1 msk msk | vetemjöl vetemjöl | |
citronsaft
citronsaft (några droppar) | ||
1 kg kg | potatisar
potatis (mjölig) | |
2 msk msk | smör smör | |
0,5 dl dl | rapsolja rapsolja | |
4 | äggulor äggula | |
1 nypor nypa | muskotnöt
muskotnöt (riven) | |
200 g g | räkor
räka (skalade) | |
dill dill |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFiskgratäng
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
Förbered potatismos:
• Skala potatisen och koka den i saltat vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet och mosa potatisen.
• Tillsätt smör, rapsolja, äggulor, salt och en nypa riven muskot. Blanda väl tills potatismoset är slätt och krämigt. Håll varmt.
Förbered fiskgratäng:
• Skär spättafiléerna i mindre bitar om de är stora. Skiva champinjonerna och hacka schalottenlökarna fint.
• Smält 2 msk smör i en panna och stek schalottenlökarna tills de är mjuka och genomskinliga.
• Tillsätt champinjonerna och stek dem tills de har fått fin färg och vätskan har kokat bort.
• Tillsätt det torra vita vinet och låt det koka i några minuter tills det reduceras.
• Tillsätt vispgrädden och låt det sjuda några minuter.
• Blanda vetemjöl med lite vatten och tillsätt det till såsen för att tjockna den.
• Tillsätt några droppar citronsaft för att balansera smakerna. Smaka av med salt och vitpeppar.
• Lägg spättafiléerna i en ugnsfast form och häll den krämiga såsen över fisken.
Gratinera:
• Placera formen i ugnen förvärmde till 200°C. Gratinera tills fisken är genomstekt och såsen har fått en fin gyllenbrun färg, vanligtvis ca 15-20 minuter.
Servering:
• Ta ut fiskgratängen från ugnen och servera den tillsammans med potatismoset.
• Toppa med skalade räkor och garnera med färsk dill.