Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Fiskgryta från Smögen

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

350 g g räkor räka
(i saltlag)
0,5 st st purjolökar purjolök
0,5 st st gula lökar gul lök
1 msk msk smör smör
2 st st vitlök vitlök
(klyftor)
2 tsk tsk tomatpuré tomatpuré
1 tsk tsk basilika basilika
1 tsk tsk timjan timjan
2,5 dl dl vitt vin vitt vin
(torrt)
2 tärningar tärning fiskbuljong fiskbuljong
2 dl dl grädde grädde
1 dl dl crème fraiche crème fraiche
2 dl dl vatten vatten
400 g g torskfiléer torskfilé
400 g g laxfiléer laxfilé

Fiskgryta från Smögen

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

30 min
(111)

Gör så här:

1. Skala och hacka löken.

2. Skölj och strimla purjolöken.

3. Smält smöret i en stor gryta. Fräs löken ett par minuter tills den blivit genomskinlig och glansig.

4. Pressa vitlök och häll i. Rör sedan ner salt, timjan, basilika och tomatpuré. Låt fräsa en kort stund.

5. Tillsätt vinet och buljongtärningarna och låt koka ett par minuter.

6. Rör ner crème fraîche, grädde och vatten och låt det i 15 minuter.

7. Skär den tinade fisken i munsbitar, lägg i grytan och låt sjuda i ytterligare 7 minuter.

8. Häll i räkorna. Hetta upp och servera genast - förslagsvis med en bit baguette.

Ett tips: Tillsätt en klick aioli för att ytterligare förhöja smaken.