Högsta kvalitet till bästa pris
Fläskkarré med päron, chili och sötpotatispuré

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Kött & Marinad

800 g g fläskkarré fläskkarré
1 st st päron päron
(Hackad)
2 st st gula lökar gul lök
(Hackad)
1 st st chili chili
(Hackad)
3 st st vitlök vitlök
1 msk msk socker socker
2 msk msk olivolja olivolja
2 tsk tsk salt salt
1 msk msk japansk soja japansk soja
6 cm cm ingefära ingefära
(Skalad)

Sötpotatispuré

2 st st sötpotatisar sötpotatis
(Saft och skal)
lime lime
2 dl dl crème fraiche crème fraiche
1 st st chili chili
(Finhackad)
3 msk msk gräslök gräslök
(Finhackad)
salt salt
1 kålrot kålrot
1 st st gula chilifrukter gul chili
0,5 dl dl ättika ättika
1 dl dl socker socker
1,5 dl dl vatten vatten
1 msk msk salt salt

Fläskkarré med päron, chili och sötpotatispuré

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

1:30 h
(119)

Gör så här:

Kött & Marinad

1. Skär köttet i portionsstora bitar och trimma bort onödigt fett.

2. Lägg päron, lök, chili, vitlök, socker, olivolja, salt, soja, och ingefära i en matberedare och blanda tills det blir en slät marinad. Lägg därefter köttskivorna i marinaden och låt de marineras i ca en timme.

3. Stek sedan köttbitarna på högvärme tills de får en tydlig yta. Tillaga därefter köttskivorna i ugnen i 20 till 30 minuter på 150 grader.

Skär gärna i skivor vid servering.

Sötpotatispuré

1. Koka sötpotatisen i saltat vatten tills den blir mjuk.

2. Häll ur vattnet och låt sötpotatisen ånga av.

3. Lägg sötpotatisen i en matberedare tillsammans med crème fraiche, limeskal och limesafte. Blanda tills det blir en slät puré. Blanda därefter i chili och gräslök, och smaka av med salt.

Inlagd kålrot och gul chili

1. Koka ättika, socker, salt och vatten till en lag.

2. Lägg i kålrot och låt koka på svag värme 2-4 minuter tills kålroten börjar mjukna.

3. Tillsätt därefter chili och låt svalna i ca 1h innan servering för att smakerna ska mogna.

Recept av: adamlundsmat -vinnare av#lidlsmästare 2019 vecka 3