
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Kött & Marinad
800 g g | fläskkarré fläskkarré | ||
1 st st | päron
päron ((Hackad)) | ||
2 st st | gula lökar
gul lök ((Hackad)) | ||
1 st st | chili
chili ((Hackad)) | ||
3 st st | vitlök vitlök | ||
1 msk msk | socker socker | ||
2 msk msk | olivolja olivolja | ||
2 tsk tsk | salt salt | ||
1 msk msk | japansk soja japansk soja | ||
6 cm cm | ingefära
ingefära ((Skalad)) |
Sötpotatispuré
2 st st | sötpotatisar
sötpotatis ((Saft och skal)) | ||
lime lime | |||
2 dl dl | crème fraiche crème fraiche | ||
1 st st | chili
chili ((Finhackad)) | ||
3 msk msk | gräslök
gräslök ((Finhackad)) | ||
salt salt |
1 | Kålrot Kålrot | ||
1 st st | gula chilifrukter gul chili | ||
0,5 dl dl | ättika ättika | ||
1 dl dl | socker socker | ||
1,5 dl dl | vatten vatten | ||
1 msk msk | salt salt |
Fläskkarré med päron, chili och sötpotatispuré
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Förberedelsetid: 1:00
Gör så här:
Kött & Marinad
1. Skär köttet i portionsstora bitar och trimma bort onödigt fett.
2. Lägg päron, lök, chili, vitlök, socker, olivolja, salt, soja, och ingefära i en matberedare och blanda tills det blir en slät marinad. Lägg därefter köttskivorna i marinaden och låt de marineras i ca en timme.
3. Stek sedan köttbitarna på högvärme tills de får en tydlig yta. Tillaga därefter köttskivorna i ugnen i 20 till 30 minuter på 150 grader.
Skär gärna i skivor vid servering.
Sötpotatispuré
1. Koka sötpotatisen i saltat vatten tills den blir mjuk.
2. Häll ur vattnet och låt sötpotatisen ånga av.
3. Lägg sötpotatisen i en matberedare tillsammans med crème fraiche, limeskal och limesafte. Blanda tills det blir en slät puré. Blanda därefter i chili och gräslök, och smaka av med salt.
Inlagd kålrot och gul chili
1. Koka ättika, socker, salt och vatten till en lag.
2. Lägg i kålrot och låt koka på svag värme 2-4 minuter tills kålroten börjar mjukna.
3. Tillsätt därefter chili och låt svalna i ca 1h innan servering för att smakerna ska mogna.
Recept av: adamlundsmat -vinnare av#lidlsmästare 2019 vecka 3