Högsta kvalitet till bästa pris
Flintastek “spicy jerk” med ananassalsa och sötpotatis

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Flintastek

900 g g flintastek flintastek
1 tsk tsk kanel kanel
2 tsk tsk ingefära ingefära
0,5 tsk tsk kummin kummin
0,5 tsk tsk kummin kummin
2 st st lime lime

Ananassalsa

1 st st ananas ananas
1 st st chili chili
1 st st citroner citron
1 msk msk honung honung
1 st st gräslök gräslök
svartpeppar svartpeppar

Sötpotatis

4 st st sötpotatisar sötpotatis
1 dl dl olivolja olivolja
2 st st vitlök vitlök
(hackade)
svartpeppar svartpeppar
salt salt

Flintastek “spicy jerk” med ananassalsa och sötpotatis

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

1:45 h
(11)

Gör så här:

Flintastek

1. Blanda alla torra kryddor och pressa sedan ner vitlöken och juicen från limefrukterna.

2. Låt köttet marinera i kryddblandningen i 1 timme.

3. Grilla på medelvärme i 8-9 minuter på varje sida, och låt sedan vila i 5-6 min på svag värme.

Ananassalsa

1. Skär bort skalet på ananasen och tärna fruktköttet. Dela, kärna ur och finhacka chilin.

2. Strimla löken och blanda med ananasen och chilin.

3. Tillsätt pressad vitlök och citron. Smaka av med salt och peppar.

Sötpotatis

1. Skala och dela sötpotatisen.

2. Hacka vitlöken, blanda med oljan och häll över sötpotatisen.

3. Rosta i ugnen på 175 °C i ca 20 min.