
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Flintastek
900 g g | flintastek flintastek | ||
1 tsk tsk | kanel kanel | ||
2 tsk tsk | ingefära ingefära | ||
0,5 tsk tsk | kummin kummin | ||
0,5 tsk tsk | kummin kummin | ||
2 st st | lime lime |
Ananassalsa
1 st st | ananas ananas | ||
1 st st | chili chili | ||
1 st st | citroner citron | ||
1 msk msk | honung honung | ||
1 st st | gräslök gräslök | ||
svartpeppar svartpeppar |
Sötpotatis
4 st st | sötpotatisar sötpotatis | ||
1 dl dl | olivolja olivolja | ||
2 st st | vitlök
vitlök (hackade) | ||
svartpeppar svartpeppar | |||
salt salt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listFlintastek “spicy jerk” med ananassalsa och sötpotatis
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
Flintastek
1. Blanda alla torra kryddor och pressa sedan ner vitlöken och juicen från limefrukterna.
2. Låt köttet marinera i kryddblandningen i 1 timme.
3. Grilla på medelvärme i 8-9 minuter på varje sida, och låt sedan vila i 5-6 min på svag värme.
Ananassalsa
1. Skär bort skalet på ananasen och tärna fruktköttet. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
2. Strimla löken och blanda med ananasen och chilin.
3. Tillsätt pressad vitlök och citron. Smaka av med salt och peppar.
Sötpotatis
1. Skala och dela sötpotatisen.
2. Hacka vitlöken, blanda med oljan och häll över sötpotatisen.
3. Rosta i ugnen på 175 °C i ca 20 min.