Flintastek “spicy jerk” med ananassalsa och sötpotatis

Flintastek “spicy jerk” med ananassalsa och sötpotatis image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 1 h
Tillagning 45 min

Ingredienser

4 personer
  • Flintastek

    • 900   g flintastek
    • 1   tsk kanel
    • 2   tsk ingefära
    • 0,5   tsk kummin
    • 0,5   tsk kummin
    • 2   st lime
  • Ananassalsa

    • 1   st ananas
    • 1   st chili
    • 1   st citron
    • 1   msk honung
    • 1   st gräslök
    •   svartpeppar
  • Sötpotatis

    • 4   st sötpotatisar
    • 1   dl olivolja
    • 2   st vitlök hackade
    •   svartpeppar
    •   salt

Förberedelse

    Flintastek

    1. Blanda alla torra kryddor och pressa sedan ner vitlöken och juicen från limefrukterna.

    2. Låt köttet marinera i kryddblandningen i 1 timme.

    3. Grilla på medelvärme i 8-9 minuter på varje sida, och låt sedan vila i 5-6 min på svag värme.

    Ananassalsa

    1. Skär bort skalet på ananasen och tärna fruktköttet. Dela, kärna ur och finhacka chilin.

    2. Strimla löken och blanda med ananasen och chilin.

    3. Tillsätt pressad vitlök och citron. Smaka av med salt och peppar.

    Sötpotatis

    1. Skala och dela sötpotatisen.

    2. Hacka vitlöken, blanda med oljan och häll över sötpotatisen.

    3. Rosta i ugnen på 175 °C i ca 20 min.