Flintastek ”Steakhouse Style”

Flintastek  ”Steakhouse Style” image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 0 min
Tillagning 1:10 h

Ingredienser

4 personer
    • 900   g flintastek
    •   salt
    •   svartpeppar
  • BBQ-sås

    • 10   st tomater
    • 2   st vitlök
    • 5   dl vatten
    • 1   msk ljus sirap
    • 1   st rödlök
    • 2   tsk paprikapulver
    • 0,5   st chili
    • 1   dl rörsocker
  • Caesarsallad

    • 1   huvud romansallad
    • 2   dl parmesan riven
    • 2   burkar anjovis i olja
    • 1   dl majonnäs
    • 2   bröd
  • Klyftpotatis

    • 600   g potatisar
    • 0,5   dl olivolja

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Börja med att skölja tomaterna och grilla på aluminiumfolie tillsammans med löken och vitlöken under lock i ca 20 min. Mixa sedan detta i en matberedare till en slät puré. Koka därefter alltsammans i en kastrull på medelvärme i ca 30 min till önskad konsistens. Smaka av med salt och ev lite mer socker.

    2. Dela potatisen i klyftor och blanda med olja, salt och peppar i en ugnsform. Baka i ugnen på 175 °C tills potatisen fått en härlig färg och är mjuk rakt igenom.

    3. För att göra dressingen till caesarsalladen, mixa ansjovis, vitlök och 1 dl riven ost med majonnäs till en slät konsistens.

    4. Skär brödet i tärningar och stek i en stekpanna med lite olja tills de blir knapriga.

    5. Salta och peppra flintasteken på båda sidorna. Grilla på medelvärme i 8-9 minuter på varje sida, pensla med lite av BBQ-såsen och låt sedan vila i 5-6 min på svag värme.

    Servering:

    Skär ner romansalladen och blanda den med dressingen. Toppa med riven parmesan, krutonger och tunna ringar av rödlöken. Detta är en klassisk "steakhouse" servering av kött, så servera allt i skålar eller på fat mitt på bordet.