
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
900 g g | flintastek flintastek | |
salt salt | ||
svartpeppar svartpeppar |
BBQ-sås
10 st st | tomater tomat | |
2 st st | vitlök vitlök | |
5 dl dl | vatten vatten | |
1 msk msk | ljus sirap ljus sirap | |
1 st st | rödlökar rödlök | |
2 tsk tsk | paprikapulver paprikapulver | |
0,5 st st | chili chili | |
1 dl dl | rörsocker rörsocker |
Caesarsallad
1 huvud huvud | romansallad romansallad | |
2 dl dl | parmesan
parmesan (riven) | |
2 burkar burk | anjovis
anjovis (i olja) | |
1 dl dl | majonnäs majonnäs | |
2 | bröd bröd |
Klyftpotatis
600 g g | potatisar potatis | |
0,5 dl dl | olivolja olivolja |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFlintastek ”Steakhouse Style”
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Börja med att skölja tomaterna och grilla på aluminiumfolie tillsammans med löken och vitlöken under lock i ca 20 min. Mixa sedan detta i en matberedare till en slät puré. Koka därefter alltsammans i en kastrull på medelvärme i ca 30 min till önskad konsistens. Smaka av med salt och ev lite mer socker.
2. Dela potatisen i klyftor och blanda med olja, salt och peppar i en ugnsform. Baka i ugnen på 175 °C tills potatisen fått en härlig färg och är mjuk rakt igenom.
3. För att göra dressingen till caesarsalladen, mixa ansjovis, vitlök och 1 dl riven ost med majonnäs till en slät konsistens.
4. Skär brödet i tärningar och stek i en stekpanna med lite olja tills de blir knapriga.
5. Salta och peppra flintasteken på båda sidorna. Grilla på medelvärme i 8-9 minuter på varje sida, pensla med lite av BBQ-såsen och låt sedan vila i 5-6 min på svag värme.
Servering:
Skär ner romansalladen och blanda den med dressingen. Toppa med riven parmesan, krutonger och tunna ringar av rödlöken. Detta är en klassisk "steakhouse" servering av kött, så servera allt i skålar eller på fat mitt på bordet.