Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Flintastek  ”Steakhouse Style”

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

900 g g flintastek flintastek
salt salt
svartpeppar svartpeppar

BBQ-sås

10 st st tomater tomat
2 st st vitlök vitlök
5 dl dl vatten vatten
1 msk msk ljus sirap ljus sirap
1 st st rödlökar rödlök
2 tsk tsk paprikapulver paprikapulver
0,5 st st chili chili
1 dl dl rörsocker rörsocker

Caesarsallad

1 huvud huvud romansallad romansallad
2 dl dl parmesan parmesan
(riven)
2 burkar burk anjovis anjovis
(i olja)
1 dl dl majonnäs majonnäs
2 bröd bröd

Klyftpotatis

600 g g potatisar potatis
0,5 dl dl olivolja olivolja

Flintastek ”Steakhouse Style”

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

1:10 h
(4)

Gör så här:

1. Börja med att skölja tomaterna och grilla på aluminiumfolie tillsammans med löken och vitlöken under lock i ca 20 min. Mixa sedan detta i en matberedare till en slät puré. Koka därefter alltsammans i en kastrull på medelvärme i ca 30 min till önskad konsistens. Smaka av med salt och ev lite mer socker.

2. Dela potatisen i klyftor och blanda med olja, salt och peppar i en ugnsform. Baka i ugnen på 175 °C tills potatisen fått en härlig färg och är mjuk rakt igenom.

3. För att göra dressingen till caesarsalladen, mixa ansjovis, vitlök och 1 dl riven ost med majonnäs till en slät konsistens.

4. Skär brödet i tärningar och stek i en stekpanna med lite olja tills de blir knapriga.

5. Salta och peppra flintasteken på båda sidorna. Grilla på medelvärme i 8-9 minuter på varje sida, pensla med lite av BBQ-såsen och låt sedan vila i 5-6 min på svag värme.

Servering:

Skär ner romansalladen och blanda den med dressingen. Toppa med riven parmesan, krutonger och tunna ringar av rödlöken. Detta är en klassisk "steakhouse" servering av kött, så servera allt i skålar eller på fat mitt på bordet.