Friterad kyckling med sellerisallad och blue cheese dip

Friterad kyckling med sellerisallad och blue cheese dip image
Svårhetsgrad Medium
Förberedelse 2 h
Tillagning 40 min

Ingredienser

4 personer
  • Kycklingben

    • 800   g kycklingben
    • 5   dl turkisk yoghurt
    • 2   tsk spiskummin
    • 2   tsk cayennepeppar
    • 2   tsk salt
    • 1   tsk paprikapulver
    •   vetemjöl
    •   olja
  • Salladen

    • 1   knippe blekselleri
    • 1   st grönt äpple
    • 1   knippe persilja
    • 1   st gurka
    • 1   st citron
    •   honung
    •   olivolja
  • Blue cheese dip

    • 2   dl crème fraiche
    • 1   bit blåmögelost
    •   salt
    •   svartpeppar

Förberedelse

    Gör så här:
  1. Blanda turkisk yoghurt och kryddor.

  2. Gör små snitt i kycklingen så att marinaden kan tränga in. Vänd ner kycklingen i yoghurtblandningen och låt stå i minst 2 timmar.

  3. Ta upp benen och vänd i mjöl.

  4. Värm ca 1 liter olja till 170 °C i en fritös eller tjockbottnad kastrull. Fritera kycklingen i 7-8 minuter.

  5. Sallad
  6. Tärna äpplet. Skiva sellerin. Skala och tärna gurkan. Grovhacka bladpersiljan.

  7. Blanda grönsakerna med äppeltärningarna. Tillsätt saften från citronen, lite olivolja, honung, salt och peppar.

  8. Blue cheese dip
  9. Smula ner eller mixa osten med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.