
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Kycklingben
800 g g | kycklingben kycklingben | |
5 dl dl | turkisk yoghurt turkisk yoghurt | |
2 tsk tsk | kummin kummin | |
2 tsk tsk | cayennepeppar cayennepeppar | |
2 tsk tsk | salt salt | |
1 tsk tsk | paprikapulver paprikapulver | |
vetemjöl vetemjöl | ||
olja olja |
Salladen
1 knippen knippe | selleri
selleri (skivad) | |
1 | äpplen
äpple (tärnat) | |
1 knippen knippe | persilja
persilja (grovhackad) | |
1 | gurkor
gurka (skalad och tärnad) | |
1 | citroner citron | |
honung honung | ||
olivolja olivolja |
Blue cheese dip
2 dl dl | crème fraiche crème fraiche | |
1 st st | blåmögelost blåmögelost |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFriterad kyckling med sellerisallad och blue cheese dip
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
Kycklingben
1. Blanda turkisk yoghurt och kryddor.
2. Gör små snitt i kycklingen så att marinaden kan tränga in. Vänd ner kycklingen i yoghurtblandningen och låt stå i minst 2 timmar.
3. Ta upp benen och vänd i mjöl.
4. Värm ca 1 liter olja till 170 °C i en fritös eller tjockbottnad kastrull. Fritera kycklingen i 7-8 minuter.
Salladen
Blanda grönsakerna och äpplet. Tillsätt saften från citronen, lite olivolja, honung, salt och peppar.
Blue cheese dip
Smula ner eller mixa osten med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Recept av: Mimmi Siezing