Friterad kyckling med sellerisallad och blue cheese dip
Ingredienser
4
personer
-
Kycklingben
- 800 g kycklingben
- 5 dl turkisk yoghurt
- 2 tsk spiskummin
- 2 tsk cayennepeppar
- 2 tsk salt
- 1 tsk paprikapulver
- vetemjöl
- olja
-
Salladen
- 1 knippe blekselleri
- 1 st grönt äpple
- 1 knippe persilja
- 1 st gurka
- 1 st citron
- honung
- olivolja
-
Blue cheese dip
- 2 dl crème fraiche
- 1 bit blåmögelost
- salt
- svartpeppar
Förberedelse
Blanda turkisk yoghurt och kryddor.
Gör små snitt i kycklingen så att marinaden kan tränga in. Vänd ner kycklingen i yoghurtblandningen och låt stå i minst 2 timmar.
Ta upp benen och vänd i mjöl.
Värm ca 1 liter olja till 170 °C i en fritös eller tjockbottnad kastrull. Fritera kycklingen i 7-8 minuter.
Tärna äpplet. Skiva sellerin. Skala och tärna gurkan. Grovhacka bladpersiljan.
Blanda grönsakerna med äppeltärningarna. Tillsätt saften från citronen, lite olivolja, honung, salt och peppar.
Smula ner eller mixa osten med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.