Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Friterad kyckling med sellerisallad och blue cheese dip

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Kycklingben

800 g g kycklingben kycklingben
5 dl dl turkisk yoghurt turkisk yoghurt
2 tsk tsk kummin kummin
2 tsk tsk cayennepeppar cayennepeppar
2 tsk tsk salt salt
1 tsk tsk paprikapulver paprikapulver
vetemjöl vetemjöl
olja olja

Salladen

1 knippen knippe selleri selleri
(skivad)
1 äpplen äpple
(tärnat)
1 knippen knippe persilja persilja
(grovhackad)
1 gurkor gurka
(skalad och tärnad)
1 citroner citron
honung honung
olivolja olivolja

Blue cheese dip

2 dl dl crème fraiche crème fraiche
1 st st blåmögelost blåmögelost

Friterad kyckling med sellerisallad och blue cheese dip

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

2:30 h
(25)

Gör så här:

Kycklingben

1. Blanda turkisk yoghurt och kryddor.

2. Gör små snitt i kycklingen så att marinaden kan tränga in. Vänd ner kycklingen i yoghurtblandningen och låt stå i minst 2 timmar.

3. Ta upp benen och vänd i mjöl.

4. Värm ca 1 liter olja till 170 °C i en fritös eller tjockbottnad kastrull. Fritera kycklingen i 7-8 minuter.

Salladen

Blanda grönsakerna och äpplet. Tillsätt saften från citronen, lite olivolja, honung, salt och peppar.

Blue cheese dip

Smula ner eller mixa osten med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

Recept av: Mimmi Siezing