Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Fryst jordgubbsmousse-tårta på knäckflarnsbotten

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

500 g g jordgubbar jordgubbe
(färska eller frysta)
250 g g jordgubbar jordgubbe
(färska)
3 st st äggulor äggula
2 dl dl florsocker florsocker
6 dl dl grädde grädde
0,5 tsk tsk vaniljsocker vaniljsocker
mynta mynta
(färsk)

Knäckflarnsbotten

2 dl dl havregryn havregryn
1,75 dl dl socker socker
0,75 dl dl ljus sirap ljus sirap
0,5 krm krm salt salt
50 g g smör smör

Fryst jordgubbsmousse-tårta på knäckflarnsbotten

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

50 min
(7)

Gör så här:

1. Skölj och noppa jordgubbarna (om de är färska). Mixa 500 g av jordgubbarna i en matberedare eller mixer till en slät puré.

2. Vispa äggulor och florsocker fluffigt. Vispa grädden, inte för hårt.

3. Blanda försiktigt ner äggsmeten i purén. Tillsätt sedan grädden och blanda till en slät smet. Häll smeten i en rund bakpappersklädd springform, ca 24 cm i diameter, och ställ i frysen minst 4 timmar.

4. Sätt ugnen på 200°C. Blanda ihop alla ingredienser till knäckflarnsbotten. Bred ut smeten till en rund botten (lite större än springformen) på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen 10-15 min, håll lite koll så att den inte bränns. Låt svalna.

6. Ta ut moussetårtan ur formen och lägg den på knäckflarnsbottnen, 30-40 min före servering.

7. Toppa med färska jordgubbar och mynta.