
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
500 g g | jordgubbar
jordgubbe (färska eller frysta) | |
250 g g | jordgubbar
jordgubbe (färska) | |
3 st st | äggulor äggula | |
2 dl dl | florsocker florsocker | |
6 dl dl | grädde grädde | |
0,5 tsk tsk | vaniljsocker vaniljsocker | |
mynta
mynta (färsk) |
Knäckflarnsbotten
2 dl dl | havregryn havregryn | |
1,75 dl dl | socker socker | |
0,75 dl dl | ljus sirap ljus sirap | |
0,5 krm krm | salt salt | |
50 g g | smör smör |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFryst jordgubbsmousse-tårta på knäckflarnsbotten
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Skölj och noppa jordgubbarna (om de är färska). Mixa 500 g av jordgubbarna i en matberedare eller mixer till en slät puré.
2. Vispa äggulor och florsocker fluffigt. Vispa grädden, inte för hårt.
3. Blanda försiktigt ner äggsmeten i purén. Tillsätt sedan grädden och blanda till en slät smet. Häll smeten i en rund bakpappersklädd springform, ca 24 cm i diameter, och ställ i frysen minst 4 timmar.
4. Sätt ugnen på 200°C. Blanda ihop alla ingredienser till knäckflarnsbotten. Bred ut smeten till en rund botten (lite större än springformen) på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen 10-15 min, håll lite koll så att den inte bränns. Låt svalna.
6. Ta ut moussetårtan ur formen och lägg den på knäckflarnsbottnen, 30-40 min före servering.
7. Toppa med färska jordgubbar och mynta.