Fryst jordgubbsmousse-tårta på knäckflarnsbotten

Fryst jordgubbsmousse-tårta på knäckflarnsbotten image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 50 min

Ingredienser

12 bitar
    • 500   g jordgubbar färska eller frysta
    • 250   g jordgubbar färska
    • 3   st äggulor
    • 2   dl florsocker
    • 6   dl grädde
    • 0,5   tsk vaniljsocker
    •   mynta färsk
  • Knäckflarnsbotten

    • 2   dl havregryn
    • 1,75   dl socker
    • 0,75   dl ljus sirap
    • 0,5   krm salt
    • 50   g smör

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Skölj och noppa jordgubbarna (om de är färska). Mixa 500 g av jordgubbarna i en matberedare eller mixer till en slät puré.

    2. Vispa äggulor och florsocker fluffigt. Vispa grädden, inte för hårt.

    3. Blanda försiktigt ner äggsmeten i purén. Tillsätt sedan grädden och blanda till en slät smet. Häll smeten i en rund bakpappersklädd springform, ca 24 cm i diameter, och ställ i frysen minst 4 timmar.

    4. Sätt ugnen på 200°C. Blanda ihop alla ingredienser till knäckflarnsbotten. Bred ut smeten till en rund botten (lite större än springformen) på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen 10-15 min, håll lite koll så att den inte bränns. Låt svalna.

    6. Ta ut moussetårtan ur formen och lägg den på knäckflarnsbottnen, 30-40 min före servering.

    7. Toppa med färska jordgubbar och mynta.