Fullkornstoast med ägg, bacon, feta och yoghurt
Ingredienser
4
personer
-
- 1 st rågbröd
- 2 paket bacon
- 1 paket pannkaksmix
- 2 st tomater
- 1 st gul lök
- 1 paket fetaost
- 4 st ägg
- 1 l yoghurt
Förberedelse
1. Börja med att låta yoghurten rinna av i ett kaffefilter i ca 1 timme.
2. Kärna ur tomaterna och stek snabbt med gullöken, låt svalna och blanda med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
3. Blanda ihop pannkakssmeten enligt instruktionerna på förpackningen, skiva brödet i önskad tjocklek och doppa i smeten. Stek sedan brödskivorna gyllenbruna i en stekpanna.
4. Knäck äggen i en mindre kastrull och värm under omrörning på svag värme till en äggröra.
5. Knaperstek baconet och låt skivorna rinna av på en bit papper.
6. Lägg brödskivan i botten, lägg på äggröra och bacon. Smula över fetaost och klicka på tomatyoghurten.