Vår affärsidé: Högsta kvalitet till bästa pris
Glutenfri västerbottensostpaj med primörer

The recipe was added to the favourites.

Show favourites

The recipe was removed from the favourites.

Show favourites

An error occurred. Please try again.

Ingredienser

Pajdeg

125 g g smör smör
1 dl dl rismjöl rismjöl
1 msk msk ägg ägg
1 msk msk vatten vatten
2 dl dl majsmjöl majsmjöl

Fyllning

300 g g västerbottensost västerbottensost
3 st st ägg ägg
2 dl dl grädde grädde

Topping

0,5 knippen knippe gräslök gräslök
0,5 knippen knippe sparrisar sparris
2 st st morötter morot
2 msk msk olivolja olivolja
0,5 tsk tsk salt salt
2 krm krm svartpeppar svartpeppar
1 dl dl crème fraiche crème fraiche
1 msk msk citronsaft citronsaft
1 tsk tsk citronskal citronskal
(finrivet)
80 g g stenbitsrom stenbitsrom

Glutenfri västerbottensostpaj med primörer

Du har gillat det här receptet

Du har ogillat det här receptet

Ett fel inträffade. Var god försök igen.

60 min
(12)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225°C. Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen i en matberedare. Tryck ut degen i en smörad eller bakpappersklädd form (ca 24 cm i diameter). Nagga botten med en gaffel och förgrädda ca 10 min.

2. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen. Häll fyllningen i pajbotten och grädda klart i ugnen ca 20 min eller tills fyllningen stelnat.

3. Förbered grönsakerna under tiden pajen är i ugnen. Skölj och dela lök, morötter och sparris. Stek mjuka i olja och smaka av med salt och peppar.

4. Vispa crème fraiche, citronjuice och citronskal fluffigt.

5. Låt pajen svalna. Toppa med primörer, vispad crème fraiche.