
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Pajdeg
125 g g | smör smör | |
1 dl dl | rismjöl rismjöl | |
1 msk msk | ägg ägg | |
1 msk msk | vatten vatten | |
2 dl dl | majsmjöl majsmjöl |
Fyllning
300 g g | västerbottensost västerbottensost | |
3 st st | ägg ägg | |
2 dl dl | grädde grädde |
Topping
0,5 knippen knippe | gräslök gräslök | |
0,5 knippen knippe | sparrisar sparris | |
2 st st | morötter morot | |
2 msk msk | olivolja olivolja | |
0,5 tsk tsk | salt salt | |
2 krm krm | svartpeppar svartpeppar | |
1 dl dl | crème fraiche crème fraiche | |
1 msk msk | citronsaft citronsaft | |
1 tsk tsk | citronskal
citronskal (finrivet) | |
80 g g | stenbitsrom stenbitsrom |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGlutenfri västerbottensostpaj med primörer
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C. Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen i en matberedare. Tryck ut degen i en smörad eller bakpappersklädd form (ca 24 cm i diameter). Nagga botten med en gaffel och förgrädda ca 10 min.
2. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen. Häll fyllningen i pajbotten och grädda klart i ugnen ca 20 min eller tills fyllningen stelnat.
3. Förbered grönsakerna under tiden pajen är i ugnen. Skölj och dela lök, morötter och sparris. Stek mjuka i olja och smaka av med salt och peppar.
4. Vispa crème fraiche, citronjuice och citronskal fluffigt.
5. Låt pajen svalna. Toppa med primörer, vispad crème fraiche.