
The recipe was added to the favourites.
Show favouritesThe recipe was removed from the favourites.
Show favouritesAn error occurred. Please try again.
Ingredienser
Pajdeg
125 g g | smör smör | ||
1 dl dl | rismjöl rismjöl | ||
1 msk msk | ägg ägg | ||
1 msk msk | vatten vatten | ||
2 dl dl | majsmjöl majsmjöl |
Fyllning
300 g g | västerbottensost västerbottensost | ||
3 st st | ägg ägg | ||
2 dl dl | grädde grädde |
Topping
0,5 knippen knippe | gräslök gräslök | ||
0,5 knippen knippe | sparrisar sparris | ||
2 st st | morötter morot | ||
2 msk msk | olivolja olivolja | ||
0,5 tsk tsk | salt salt | ||
2 krm krm | svartpeppar svartpeppar | ||
1 dl dl | crème fraiche crème fraiche | ||
1 msk msk | citronsaft citronsaft | ||
1 tsk tsk | citronskal
citronskal (finrivet) | ||
80 g g | stenbitsrom stenbitsrom |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGlutenfri västerbottensostpaj med primörer
Du har gillat det här receptet
Du har ogillat det här receptet
Ett fel inträffade. Var god försök igen.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°C. Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen i en matberedare. Tryck ut degen i en smörad eller bakpappersklädd form (ca 24 cm i diameter). Nagga botten med en gaffel och förgrädda ca 10 min.
2. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen. Häll fyllningen i pajbotten och grädda klart i ugnen ca 20 min eller tills fyllningen stelnat.
3. Förbered grönsakerna under tiden pajen är i ugnen. Skölj och dela lök, morötter och sparris. Stek mjuka i olja och smaka av med salt och peppar.
4. Vispa crème fraiche, citronjuice och citronskal fluffigt.
5. Låt pajen svalna. Toppa med primörer, vispad crème fraiche.