Glutenfri västerbottensostpaj med primörer
Ingredienser
6
personer
-
Pajdeg
- 125 g smör
- 1 dl rismjöl
- 1 msk ägg
- 1 msk vatten
- 2 dl majsmjöl
-
Fyllning
- 300 g västerbottensost
- 3 st ägg
- 2 dl grädde
-
Topping
- 0,5 knippen gräslök
- 0,5 knippen sparrisar
- 2 st morötter
- 2 msk olivolja
- 0,5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 dl crème fraiche
- 1 msk citronsaft
- 1 tsk citronskal finrivet
- 80 g stenbitsrom
Förberedelse
1. Sätt ugnen på 225°C. Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen i en matberedare. Tryck ut degen i en smörad eller bakpappersklädd form (ca 24 cm i diameter). Nagga botten med en gaffel och förgrädda ca 10 min.
2. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen. Häll fyllningen i pajbotten och grädda klart i ugnen ca 20 min eller tills fyllningen stelnat.
3. Förbered grönsakerna under tiden pajen är i ugnen. Skölj och dela lök, morötter och sparris. Stek mjuka i olja och smaka av med salt och peppar.
4. Vispa crème fraiche, citronjuice och citronskal fluffigt.
5. Låt pajen svalna. Toppa med primörer, vispad crème fraiche.