Glutenfri västerbottensostpaj med primörer

Glutenfri västerbottensostpaj med primörer image
Svårhetsgrad Enkelt
Förberedelse 0 min
Tillagning 1 h

Ingredienser

6 personer
  • Pajdeg

    • 125   g smör
    • 1   dl rismjöl
    • 1   msk ägg
    • 1   msk vatten
    • 2   dl majsmjöl
  • Fyllning

    • 300   g västerbottensost
    • 3   st ägg
    • 2   dl grädde
  • Topping

    • 0,5   knippen gräslök
    • 0,5   knippen sparrisar
    • 2   st morötter
    • 2   msk olivolja
    • 0,5   tsk salt
    • 2   krm svartpeppar
    • 1   dl crème fraiche
    • 1   msk citronsaft
    • 1   tsk citronskal finrivet
    • 80   g stenbitsrom

Förberedelse

    Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 225°C. Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen i en matberedare. Tryck ut degen i en smörad eller bakpappersklädd form (ca 24 cm i diameter). Nagga botten med en gaffel och förgrädda ca 10 min.

    2. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen. Häll fyllningen i pajbotten och grädda klart i ugnen ca 20 min eller tills fyllningen stelnat.

    3. Förbered grönsakerna under tiden pajen är i ugnen. Skölj och dela lök, morötter och sparris. Stek mjuka i olja och smaka av med salt och peppar.

    4. Vispa crème fraiche, citronjuice och citronskal fluffigt.

    5. Låt pajen svalna. Toppa med primörer, vispad crème fraiche.